Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
С 32 нови тролейбуса може да се сдобие Варна догодина
Автор: Екип Varna24.bg 14:38 / 09.10.2012Коментари (0)3566
© Impact Press Group
Старите вече са на доизживяване
С 32 нови тролейбуса може да се сдобие Варна догодина. Това съобщи шефът на общинската дирекция "Европейски и национални оперативни програми" Петър Радушев, предаде Дарик.

Тролейбусите ще бъдат купени с пари от Оперативна програма "Околна среда". Правителството е изпратило искане до Европейската комисия да разреши 150 милиона лева от програмата да бъдат пренасочени за проекти, свързани с подобряването на чистотата на въздуха и развитие на транспорта. Ако Брюксел даде "зелена светлина", четири големи града в България ще подменят тролейбусния си парк.

Варна, Бургас, Плевен и Стара Загора ще участват с общ проект. Всеки от градовете ще получи различен брой тролеи в зависимост от необходимостта, но ще се прави една обща обществена поръчка.

"Заявили сме 32 превозни средства. Надяваме се да ги получим. Колко тролея ще ни бъдат дадени, зависи от средствата, които ще бъдат договорени", коментира Петър Радушев.

Той оповести подробности и по другия голям проект - за изграждането на дълбоководно заустване на "Златни пясъци". Вече има избран изпълнител - консорциум от фирми, с който до края на месеца ще бъде подписан договор. Той ще има срок от 6 месеца да изгради тръбопровода, което означава, че в началото на следващия сезон "Златни пясъци" ще може да се похвали с дълбоководно заустване и много по-добро качество на морската вода в акваторията на курорта. Общата стойност на поръчката е 9 млн. лева.

По отношение на другия голям проект от ОП "Околна среда" - приключване на втория етап от модернизацията на пречиствателна станция "Варна" и изграждане на тласкател "Акациите" на обща стойност 42 млн. лева, в ход са съгласувателни процедури на тръжната документация с екоминистерството. Очаква се изпълнението на дейностите да започне през следващата година, а до средата на 2015 година проектът изцяло да бъде завършен.

Догодина трябва да започне и изграждането на седем къщички от семеен тип за деца от социални домове. В момента текат тръжните процедури за избор на изпълнител.

Общата стойност на проекта е близо 5 млн. лева, осигурени по оперативна програма "Регионално развитие". Капацитетът на всяка къщичка е 14 места, т.е. близо 100 деца ще имат нов дом. Три от центровете от семеен тип ще бъдат изградени Тополи, два - във "Владиславово", и два - в кв. "Изгрев".

"Местата вече са определени. Къщичките ще бъдат подобни на тези, които бяха изградени за децата от Могилино", уточни Радушев и допълни, че през февруари 2014 година строителството им трябва да приключи.




Още по темата: общо новини по темата: 512
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: