Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кавги на срещата с кмета за автомобилния достъп до Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 15:02 / 07.11.2012Коментари (3)2137
©
Зелените и собствениците на имоти в Морската градина във Варна се изпокараха. Това стана по време на организираната среща в местната община от кмета на града за намиране на компромисен вариант между двете страни за автомобилен достъп до парка.

На дискусията присъстваха кметът на Варна Кирил Йорданов, председателят на Общински съвет Николай Апостолов, шефът на ОД МВР-Варна Тодор Иванов, Стойчо Бакалов, шеф на Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред", Петър Йорданов, главен архитект на община Варна, общинските съветници д-р Янко Станев, Ради Радев, Владимир Тонев, Таня Парушева, Андрей Василев, Павел Христов, собственици на имоти в Морската градина, Славена Панайотова и Кръстьо Кръстев - представители на сдружение "Варна диша".

По време на срещата кметът заяви, че ще направи всичко, за което зелените и собствениците на имоти в Приморски парк се договорят по отношение на контролно-пропусквателния режим и зоните за паркиране в Морската градина. След като скицира исканията на собствениците на имоти в парка Кирил Йорданов каза, че още тази година може да се изгради паркинг на общински терен от 6 д-кара до КПП-то на Делфинариума с общински средства. По програма Джесика днес във София се провежда заседание, като Варна има възможност да кандидатства с четири предложения. Едното касае изграждането в дълбочина на Морската градина на подземен паркинг на два етажа от пазарчето на кв."Чайка" до стадион "Варна". Така ще се осигурят още няколкостотин паркоместа, които да обслужват централната зона и парка. Освен това може кметът предлага незабавното възстановяване на бус стоянката до пазар "Чайка". До делфинариума е предложено и изграждането на честен паркинг.

Кметът уточни че ще има период от 2-3 години, докато големият подземен паркинг по програма Джесика започне да функционира. За това той предлага временно до тогава да бъдат изградени другите паркоместа.

Градоначалникът предложи още на собствениците на имоти в Морската градина да се срещнат с директора на полицията и шефът на Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" и да очертаят основните положения, които да бъдат утвърдени. Той настоява за намиране на консенсусно решение между протестиращите. Големият дебат, който продължава е между зелените, които искат да няма никакво автомобилно движение в Приморски парк и собствениците на имоти там, които искат да имат достъп с автомобилите си, както и клиентите им да влизат с коли до обособените парко места.

Кирил Йорданов отново подчерта, че трябва да се намери консенсус между двете страни, а той поема ангажимента в кратки срокове да облече в законова форма това, за което са се договорили.

18 души вече са останаха на трудовата борса, след като ресторанта в Делфинариума е затворил. Собствениците на имоти в Морската градина, които осъществяват стопанска дейност се жалват, че са загубили клиентите си. Така се създава реална опасност около 700 души, заети в ресторантьорство, хотелиерство и други търговски дейности на територията на парка да останат без работа.

Източник: Днес +




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 08.11.2012 г.
0
 
 
Нека да уточним веднъж за винаги, морската градина е за гражданите и техния отдих, а не за "бизнесмените" и техните капризи! Не бяха заведения, постройки, заграждения на алеи за обособяване на паркинги около тях, СТИГА! Щом има издадена заповед без автомобили, то тя трябва да се спазва не да се променя! Г-н Йорданов, не е морално жителите и гости на града ни да се съобразяват с желанията и капризите на група хорица, настояващи да "влизат" с автомобилите си в заведенията!
Aнонимен
на 07.11.2012 г.
0
 
 
Така е, ама как да го схванат хора, които не стават по цял ден от колите си, или ако станат, то е за да седнат в някое заведение "на кафенце"...
Aнонимен
на 07.11.2012 г.
0
 
 
морската градина е за отдих и развлечение на децата, а не за търговия, ресторанти, капанчета идруги подобни...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: