Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Не могат да намерят шеф на проекта за интегриран градски транспорт във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:21 / 09.11.2012Коментари (0)3182
© Varna24.bg
Общината ще ползва услугите на частен външен консултант за изготвянето на обществените поръчки за изпълнение на проекта за интегриран градски транспорт, който е най-големият до момента европроект на територията на Варна. Той трябва да внесе допълнителна сигурност, че предвидените по него над 100 млн. лв. за подобряване на системата за обществени превози ще бъдат изразходвани по най-добрия начин. Привличането на консултант е сред изискванията за реализация на проекта, поставени от оперативната програма "Регионално развитие", която го финансира, обясниха пред медиите общинските съветници от ГЕРБ Павел Христов и Николай Георгиев. Според тях няма нищо странно, че най-важните и мащабни обществени поръчки на общината всъщност няма да са изготвени от екипа на кмета Кирил Йорданов.

Консултантската фирма, която тепърва ще бъде избрана, ще е поредната, която ще работи с местната власт по проекта за интегриран градски транспорт. При самото му изготвяне Министерството на регионалното развитие и общината ни бяха консултирани от "РОМ Транспортейшън Енжиниъринг" от Израел, съвместно с българските фирми "Институт по транспорт и комуникации" ООД и "Трафикконсулт БГ" ЕООД като подизпълнители. Тяхната дейност ще се запомни най-вече с провалената сделка за купуването на частния превозвач "Транстриумф холдинг" от общинската фирма "Градски транспорт". Първоначално консултантите дадоха идея тя да бъде осъществена, но в следващ етап, когато вече се търсеше финансиране на покупката и при подписан предварителен договор за нея, те смениха позицията си. Даденото от консултантите становище, че сделка в крайна сметка не трябва да има, доведе до объркване сред варненските общинари и ръководството на "Градски транспорт". В крайна сметка бордът на общинския превозвач беше сменен. Дружеството обаче "увисна" с неустойка от 750 000 лв. по предварителния договор за купуването на "Транстриумф", като администрацията на Кирил Йорданов и Общинският съвет, доминиран от ГЕРБ, все още не са намерили решение на проблема.

Не могат да намерят читав шеф на транспортния проект

Нова и общо взето доста неочаквана трудност се изправи на пътя към реализацията на проекта за интегриран градски транспорт във Варна. Тя се състои в липсата на кандидат за негов ръководител, който да отговаря на необходимите за този пост критерии. За избора на такъв е проведен конкурс, на който са се явили двама участници, но в крайна сметка никой от тях не покрил условията да управлява оползотворяването на европейските средства на стойност над 100 млн. лв., съобщи общинският съветник от ГЕРБ Павел Христов. Той добави, че две седмици процедурата за избор на ръководител ще бъде подновена. Възможно е обаче някой от отхвърлените кандидати да обжалва резултата от първия конкурс, което да доведе до по-дълго забавяне на целия проект.

Източник: в. Народно дело




Още по темата: общо новини по темата: 518
16.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
04.04.2024 »
29.03.2024 »
28.03.2024 »
предишна страница [ 1/87 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Лоша инфраструктура във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: