Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Стартира подписка за нов референдум - за тютюнопушенето
Автор: Екип Varna24.bg 17:07 / 29.01.2013Коментари (40)2076
©
От понеделник СДС започва подписка за референдум за тютюнопушенето на обществени места. Това обяви на пресконференция лидерът на партията Емил Кабаиванов. По думите му председател на инициативния комитет, който ще събира подписите, е заместникът му Любомир Ковачев.

Самият Ковачев обясни, че в деловодството на парламента вече е внесено уведомление за старта на акцията. Въпросът, по който сините ще искат допитване, е: "Да отпадне ли пълната забрана за тютюнопушене на обществени места?".

"Това е въпрос, който не само е от сериозен интерес за повечето български граждани, а и по него своето мнение може да даде всеки", посочи Ковачев и добави, че ще съберат повече подписи от комитета, предизвикал референдума за АЕЦ "Белене".

Кабаиванов смята, че оттук нататък всяко едно допитване трябва да се прави, когато има парламентарни, местни и президентски избори, за да се пестят пари.

Лидерът на СДС коментира и състоялия се в неделя референдум за развитието на ядрената енергетика чрез нова ядрена мощност. Според него допитването е голям политически провал за БСП. 

"Това е твърде слаб резултат, макар че левицата е разгърнала широка кампания и е хвърлила много средства", обясни той.

Кабаиванов смята, че провалът би бил много по-голям, но Иван Костов е помогнал на БСП с 20 000 гласа, за да се преодолее бариерата от 20%, така че въпросът на референдума да се върне в парламента. 

"Анализът показва, че тези хора - около 20 000, които също с много усилия инициативният комитет на Костов успя да убеди да гласуват против, вдигнаха точно с толкова активността, че референдумът да стане валиден", каза в тази връзка Кабаиванов.

Лидерът на СДС добави, че участието на ГЕРБ в този референдум е било грешка.


Източник: btv



Още по темата: общо новини по темата: 108
17.01.2024 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
16.04.2018 »
19.06.2016 »
07.04.2016 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЗА РЕФЕРЕНДУМИТЕ: Ако ще е референдум, трябва да не е само по един въпрос. Предлагам да се включат още няколко, жизнено- важни за ограбения ни народ. За да не се пилеят и така оскъдните ни средства за отделни референдуми (въпрос по вупрос). Ето поне още 3... : ПЪРВИЯТ да е за формата на управление. Защото една къща винаги се започва от основите (ако е въпрос само да я поремонтираме- друг въпрос!) Какво иска народа: монархия, парламентарна република или президентска република. А защо не и по-генерално... за или против частната собственост върху средствата за производство. Т.е. демократичен социализъм или демократичен капитализъм. Вярвам, че никой не би предпочел ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ (като сегашния), затова не го вмъквам във вариантите. ВТОРИЯТ да е за налагане на прогресивно подоходно облагане с поне 50% за неразумно високите доходи на някой съграждани. Защото хората не са толкова различни, че едни за труда си да получават сттици пъти по-големи доходи (печалби) от други. Явно те са за сметка на лъжи, кражби и неразумна експлоатация труда на другите. Нека не сме "по-умни" от други (демократични и напреднали) държави, които вече го направиха, въпреки, че народите им съвсем не са доведени до нищета, както направиха с нашия първенютата ни. ТРЕТИЯТ да е за отмяна на двойното гражданство, даващо възможност на (нечувстващи се БЪЛГАРИ) граждани на нашата родина, да работят подмолно против интересите и цялостта и. ..... Предлагайте хора, нека този група се превърне в инициатор, рожденна майка и баща закрилник на нещо голямо и важно! Надявам се, че ще се намерят хора в нейните редици, които да съумеят да организират, поведат и доведат докрай делото и. И…. нещо много важно: ПРИТЕСНЯВА МЕ, ЧЕ ИМА МНОГО ГРУПИ И САЙТОВЕ ЗА КАКВИ ЛИ НЕ РЕФЕРЕНДУМИ И УСИЛИЯТА, СТРЕМЕЖИТЕ, ЖЕЛАНИЯТА И БОРБАТА НА ХОРАТА СЕ РАЗПИЛЯВА... РАЗДЕЛЕНИЕТО Е НАЙ- СИГУРНИЯТ ПЪТ КЪМ НЕУСПЕХА. НЕОБХОДИМО Е ОБЕДИНЕНИЕ!
на 30.01.2013 г.
0
 
 
Защо трябва да се хвърлят 20-30 милиона за референдум като въпроса може да се реши с едно вдигане на ръка.Заведения за пушачи и по големи данъци и заведения за непушачи с по големи глоби при нарушаване на забраната.Поне във Виена видях това. Мисля че и в други държави го има не само в Австрия.
0
 
 
Аз съм ЗА референдума и ще се подпиша в тази подписка. По-логично е да има референдум за тютюнопушенето отколкото за АЕЦ Белене.
-2
 
 
Няма нужда от референдум, вчера в едно кафе всеки си димеше и не му дремеше. Лека полека глупавата забрана ще отпадне, както се и очаква.
0
 
 
В никакъв случай! Така е много добре! :)
+4
 
 
Айде сега пък референдум за пушенето, защо не вземат да направят референдум за доходите на работещите да бъдат увеличени и да може да се живее нормално , пък да видим тогава колко ще са гласувалите щом става въпрос за пари.
Aнонимен
на 29.01.2013 г.
0
 
 
Само безотговорни хора с ниска културя за жалост ни управляват и не знаят кога какво гласуват Като се събудят започват да обсъждат без да разсъждават - да ама не - просто смешни сме със всичките ни действия в Европал Жалкор много жалко че тези хора не си знаят мястото къде им е
Aнонимен
на 29.01.2013 г.
+1
 
 
И ако има такава глупост и гласуват повече от 20% по-добре да избягам от тая държава час по-скоро ...
Veni, vidi, vici--Botev forever. Не е нужно да работиш в аптека, за да бъдеш заобиколен от капути!
на 29.01.2013 г.
-2
 
 
Какво беше това СДС ,има ли го още ,и кой е тоя Кабаиванов откъде се пръкна и тоз гомньо .
+3
 
 
Аз също съм пушач,но не съм съгласна с референдума !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: