Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът посочи Гуцанов и Марешки като автори на исканията за оставката му
Автор: Екип Varna24.bg 15:38 / 01.03.2013Коментари (0)1662
© Impact Press Group
Кметът на Варна Кирил Йорданов посочи председателя на БСП Варна Борислав Гуцанов и аптекарския бос Веселин Марешки, които му бяха опоненти на последните местни избори, като автори на исканията за неговата оставка. На втората си поредна за тази седмица извънредна пресконференция градоначалникът коментира още отношенията си с ГЕРБ, издигналите плакати в негова подкрепа деца, информациите, че в отпуск, самозапалилия се Пламен Горанов и постъпилите искания на инициативен комитет от протестиращи, предаде Дарик.

"Марешки и Гуцанов искат трети тур на местните избори, но без мое участие"

"В момента се правят сериозни опити справедливите национални искания, с които започнаха протестите във Варна, да бъдат загърбени и нещата да бъдат сведени до провеждането на трети тур на местните избори. Разбира се, без моето участие. Ако политически трябва да назовем нещата, не мога да не спомена фамилията на господин Гуцанов - с опита да оглави и пренасочи човешкото недоволство, сред което със сигурност има и срещу местната власт и към мен в това число. Но целта е коренно различна. Няма как да не спомена и фамилията Марешки, който се надява, че макар и скромно, помагайки на Гуцанов, да изтръгне оставка от кмета, и въз основа на резултатите от последните избори да надделее над Гуцанов", анализира политическата ситуация в града Кирил Йорданов.

Отношенията с ГЕРБ

На въпрос дали има подкрепа и комуникация с областното ръководство на ГЕРБ във Варна Кирил Йорданов заяви: "Едно такова решение не може да бъде повлияно от каквото и да е било. То ще бъде взето, когато хората, които могат да го вземат, го направят. Има комуникация с ГЕРБ Варна, това са неща, които непрекъснато се случват в нашия град. Едно от работните съвещания през седмицата беше да се види откъде и кога започва изпълнението на бюджета".

Във връзка с изявлението на варненския депутат Павел Димитров, че ГЕРБ трябва да се разграничи от Йорданов, а той трябва незабавно да подаде оставка, кметът обясни неговата активност с това, че Димитров трябва да дава отговори за секретния договор между "Градски транспорт" и "Транстриумф холдинг", както и какво се е целяло с проекта за Синя зона.

Появата на деца с плакати в негова подкрепа

"За мен беше приятна изненада, не крия, че спортистите изразиха подкрепата си за стореното в областта на спорта. Категорично обаче децата нямат място там. Не мога да кажа как са се появили", заяви градоначалникът.

Отпуската на Кирил Йорданов

Кирил Йорданов отрече да е излизал в отпуска тази седмица. На заместника си доц. Христо Бозов обаче е делегирал да подписва текущия документооборот, включващ отпуски, командировки и извънреден труд на служителите, но не и договори с държавни и финансови институции.

"Информационният поток се насища с неверни твърдения. Не е време за отпуски, следя и координирам цялата изпълнителна дейност на общината. На доц. Бозов съм предоставил да подписва текущия документооборот, защото в момента всеки е чувствителен и подозрителен. По тази причина съществени документи не бива да бъдат подписвани. За тях е необходима нормална работна обстановка, за да бъдат анализирани и отговорно подписани", коментира Йорданов. Той не уточни докога ще продължи тази мярка.

Опровергаване на неверни информации

Кирил Йорданов опроверга още няколко неверни информации, които чул през последните дни за себе си и за общината. Тя не била пред фалит и дълговете й не били 200 млн. лв., а близо 60 млн. лв. Реконструкцията на бул. "Ген. Колев" струвала 4.5 млн. лв., а не 3-4 пъти повече, както се тиражирало.

Градоначалникът отново отрече семейството му да притежава имоти извън Варна. Майка му била починала преди 6 години, а детето му от една година не е стъпвало в Швейцария. Сумата за неговото образование се покривала от посочена в имотната му декларация сделка.

Среща с инициативен комитет на протестиращите

Кметът е имал днес среща със създаден от 22 души Обществен съвет. Техните искания са били да им предостави помещение, граждани да участват в експертните съвети и комисии под ръководството на кмета, както и да имат представители на заседанията на комисиите, провеждащи обществени поръчки. На Обществения съвет вече била предоставена зала в Младежкия дом, а най-късно до понеделник ще им бъдат връчени списъците с действащите експертни съвети и с обявените обществени поръчки.

Кирил Йорданов припомни, че като депутат през 1998 г. е предложил законопроект за допускане на представители на неправителствени организации в работата на общинските администрации и съвети. Градоначалникът заяви още, че идеята за референдум в Морската градина била негова.

Самозапалилият се Пламен Горанов

Кметът получавал два пъти дневно информация за състоянието на самозапалилия се Пламен Горанов. Той вече бил стабилизиран, имало подобрение в дишането му и признаци на контактност. Според националните здравни консултанти лечението на Пламен е много добро и те не препоръчват транспортирането му в София.

"Ако след края на следствието се окаже, че мои действия или бездействия към Пламен са в основата на вземането на едно такова решение - ще подам оставка и понеса наказателната си отговорност", допълни Йорданов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: