Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Павел Димитров: Кирил Йорданов дава обещания, след което прави каквото си поиска
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 04.03.2013Коментари (1)3040
©
Кметът на Варна Кирил Йорданов спечели първите си два мандата с подкрепата на ТИМ и затова хората го свързват с корпорацията, заяви в предаването "Междуредие" по Дарик депутатът и бивш областен координатор на ГЕРБ в морския град Павел Димитров. Той описа градоначалника като труден за работа човек и коментира, че сваленото от него доверие на партията му е закъсняла реакция.

"Без ТИМ не се случва почти нищо във Варна"

"Не е тайна, че без ТИМ не се случва почти нищо във Варна, те имат позиции и в цялата страна. Моите уважения към тази корпорация, която е голям данъкоплатец. ТИМ правят сериозни неща, например укрепването на брега в Морската градина, Алея първа. Правят за Варна някои неща, които се виждат. Известно е, че първите мандати на Кирил Йорданов са спечелени с подкрепата на ТИМ. И затова хората го свързват с корпорацията", коментира народният представител.

На въпрос дали подкрепата на ТИМ после не връща от кмета под формата на обществени поръчки, депутатът добави: "Появявали са се сигнали в тази посока и гражданите са го разбрали. Една от причините за моята оставка като областен координатор на ГЕРБ беше, че Йорданов не се съобрази с опитите ми да се променят нещата в тази посока. Не смятам, че ТИМ ще изберат следващия кмет на Варна. Мисля, че ще има промяна", добави Димитров.

Издигането на Кирил Йорданов за кандидат на ГЕРБ

"Още преди седмица заявих, че ГЕРБ трябва да свали доверието от Кирил Йорданов и той да си подаде оставка. Очевидно се забави реакцията на партията. Явно комуникацията е по-бавна. Сега е лесно да се търси отговорност за издигането на Кирил Йорданов за кандидат за кмет. Правят се опити да се прехвърли вината на мен и на старото ръководство на местната структура. Нашите номинации бяха Данаил Папазов (шеф на Пристанище Варна - бел ред.), Данчо Симеонов (бивш областен управител) и Иван Портних (сегашният областен координатор). Но изпълнителната комисия на партията имаше крайната дума и реши Кирил Йорданов да е кандидатът. Председателят (Бойко Борисов) го обяви публично във Варна. Контактувахме с Кирил Йорданов още преди местните избори през 2007 г. Сега всички искат оставката на кмета, но не трябва да зачеркваме всичко, направено от него. Първите му два мандата и половина бяха успешни. След това обаче Варна започна да изостава в развитието си".

"След спечелването на последния му мандат през 2011 г. настоявахме за структурни и персонални промени в кметската администрация, които не се случиха. Това е и една от причините да се стигне до сегашните протести. След изборите Кирил Йорданов обяви, че трябва да ползва дълъг отпуск, често отсъстваше от работа, за да ходи при семейството си в Швейцария", каза Димитров.

"Всичко мога да очаквам от Кирил Йорданов"

"Кирил Йорданов е изключително труден човек. Дава обещания, след което прави каквото си поиска. Всичко мога да очаквам от него. Мисля, че още не е взел решение, а още го отлага. Изненадан съм, че ще го съобщи на извънредна сесия на общинския съвет. Той непрекъснато упорства, за какво му е тази сесия, какво ще разкрива на нея. Трябваше да обяви решението си днес, след свалянето на доверието", заяви Павел Димитров.

Следващият кмет на Варна

"Трябва нов човек, подготвен мениджър. Бих препоръчал отново Данаил Папазов, който не е бил активно в политиката и е доказан мениджър", завърши Павел Димитров.




Още по темата: общо новини по темата: 56
06.03.2014 »
20.05.2013 »
30.03.2013 »
27.03.2013 »
27.03.2013 »
26.03.2013 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.03.2013 г.
0
 
 
Цяла Варна вижда безобразията на ТИМ, включително превземането на Морската градина и плажът вече 2-ра година.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: