Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бави се разширението на детски градини във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:22 / 27.03.2013Коментари (0)1891
© Varna24.bg
Разширението на три детски градини във Варна, за което бяха отпуснати 4 млн. лева от държавния бюджет, все още не е започнало. Това стана ясно по време на днешното заседание на местния парламент. Въпроса повдигна председателят на групата на ГЕРБ Иван Портних, който попита администрацията какво се случва със строителството на забавачниците, предаде Дарик.

Правителството преди няколко месеца осигури средствата, с които да бъдат изградени пристройки към детски градини в кв. "Виница", "Възраждане" и "Чайка".

Зам.-кметът по образованието Калинка Попстефанова обясни, че за две от забавачниците тече процедура за избор на изпълнител. При третата обаче е възникнал проблем, тъй като част от имота е на частен собственик. "Сега трябва да направим подробен устройствен план, за да излезе този собственик", поясни Попстефанова.

Тя добави, че началото на строителните работи се е забавило заради проектирането, което също изисква време. "Уверението на администрацията беше, че проектите са готови и като дойдат парите, още на следващия ден ще започне изграждането на градините", контрира Портних.

Лидерът на ГЕРБ повдигна въпроса и за строителството на нова спортна зала в училище "Елин Пелин". За него кабинетът "Борисов" също отпусна средства в размер на 1 млн. лева, а начало на строежа все още не е дадено.

"Проблемът е, че стойността на салона по количествено-стойностни сметки е 1,2 млн. лева, или с 200 хил. лева повече от осигурените средства. А според поправките в Търговския закон разплащането към фирмите изпълнителки трябва да се извършва в 30-дневен срок. Единствената възможност е разликата да се изплати следващата година", каза Попстефанова.

Портних попита каква е причината варненският проект да е по-скъп, при условие че са отпуснати 1 млн. лева и 10 други града са се вместили в тази сума. "Ние не знаем дали са се побрали в тях. Държавата не е предложила проект, който да следваме. Като са спазили изискванията за салона, проектантите са изчислили, че той ще струва 1,2 млн. лева", отговори заместник-кметът по образованието.

"Очевидно е, че сме в патова ситуация. Имаме пет милиона, отпуснати от преди 3 месеца, и по тях няма никакво движение", коментира Портних.

"Ето затова искат нашите оставки, защото някой не си е свършил работата. Но този някой не е ОбС", добави шефът на местния парламент Николай Апостолов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: