Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Лиляна Павлова: Варна заслужава да бъде морски образователен център
Автор: Екип Varna24.bg 08:52 / 23.04.2013Коментари (0)2098
Варна заслужава да бъде морски образователен център. Това обяви Лиляна Павлова, водач на листата на ГЕРБ - Варна, по време на среща с академичната общност в града. Заедно с нея бяха кандидатите за народни представители Пламен Манушев, Емил Радев, Николай Апостолов, Красимира Анастасова, Павел Христов, Симеон Варчев, Даниела Петрова, Антоанета Хинева, Светлозар Авджиев, Калин Калевски, Юлиян Станев.

От ръководителите на варненските вузове присъстваха проф. Анна Недялкова, президент на ВСУ "Черноризец Храбър", проф. Пламен Илиев - ректор на Икономическия университет, зам-ректорът на Медицинския университет проф. Тодорка Костадинова, доц. д-р Николай Велинов - декан на Навигационния факултет във ВВМУ "Н. Вапцаров", студенти и преподаватели. Инициатор на срещата бе Лилия Христова, депутат от ГЕРБ - Варна в 41-то Народно събрание.
Пред представителите на висшите учебни заведения Лиляна Павлова заяви, че образованието е един от основните приоритети в програмата на ГЕРБ.

Признаване на стажантския стаж на студентите за трудов, целеносочено финансиране на млади специалисти, желаещи да започнат собствен бинес - са част от задачите, за реализирането на които ще работи ГЕРБ. Лиляна Павлова подчерта обаче, че се къса връзката между потребностите на бизнеса, държавата и обучението на студентите във вузовете.

"Подкрепяме идеята за един нов закон за висшето образование. Рейтинговата ни система за оценка на университетите може да не е идеална, но трябва да се работи по нея. По отношение на промяната на закона за академичния състав, контрол трябва да има, за да не се получават степени на хабилитираните преподаватели на кило", допълни тя. Пълна промяна на Кодекса на труда също е залегнала в програмата на ГЕРБ.

"Трябва да носим на ръце тези работодатели, които искат да инвестират в образованието", заяви проф. Анна Недялкова. Ректорът на Икономическия университет Пламен Илиев пък благодари на правителството на ГЕРБ за дадените 9 дка, върху които вузът ще изгради общежитие за младите хора. Той призова да бъде подобрен визовият режим за студентите. Проф. Тодорка Костадинова призова за съдействие на национално ниво за увеличаване капацитета на медицинските университети.



Още по темата: общо новини по темата: 328
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: