Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Намерението на Станишев да вдигне забраната за пушене скандализира евродепутати
Автор: Екип Varna24.bg 17:15 / 30.05.2013Коментари (25)1997
© Varna24.bg
Евродепутатът Андрей Ковачев от Групата на ЕНП(ГЕРБ) взе участие в конференция по проблемите на тютюнопушенето, която се проведе в Европейския парламент в Брюксел. Поводът е Световният ден за борба с тютюнопушенето 31 май, който съвпада с въведената преди година от правителството на ГЕРБ забрана за пушене на обществени места в България.

Участие в конференцията взеха здравни експерти от различни страни, които споделиха своя опит в държави като Турция например, където от 2009 г. има пълна забрана за пушене на обществени места. В присъствието на Представителя на Световната здравна организация (СЗО) към Европейския съюз, д-р Ковачев запозна участниците в конференцията с намерението на новоизбраното българско правителство с мандат на БСП, като своя първа стъпка да предложи на Народното събрание да либерализира забраната за пушене на публични места.

"Това намерение е в пълно противоречие с европейската и световната тенденции за контрол върху тютюнопушенето и обсъжданите промени в Директивата за тютюневите изделия. Ако се реализира, това ще бъде прецедент в европейската практика- вече въведена забрана да бъде отменена", каза Андрей Ковачев.

Той призова домакина на събитието - британската евродепутатка от Групата на социалистите в Европейския парламент Линда Мак Ейвън - лично да се свърже с лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и да настоява той да се откаже от популистките си намерения.

В отговор на българския евродепутат, г-жа Мак Ейвън изрази учудване от това намерение на нашите социалисти и сподели, че във Великобритания подобна идея за премахване на забраната за пушенето на обществени места би скандализиралa обществото.

"Това безотговорно намерение на председателя на втората най-влиятелна европейска политическа партия в ЕС, ако се реализира, би оказало изключително негативно влияние върху целия Европейски съюз", допълни още Андрей Ковачев.




Още по темата: общо новини по темата: 108
17.01.2024 »
13.03.2019 »
04.09.2018 »
16.04.2018 »
19.06.2016 »
07.04.2016 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тука има е*аси нефелните идиоти... значи вземате по 300лв и мрънкате ама давате по 5(пет!) лв за цигари на ден за да се тровите... това е диагноза, не е просто идиотизъм.
Aнонимен
на 31.05.2013 г.
-1
 
 
Станишев и станишевци да не се излагат! Той с това привлече гласове, но ще е от ден до пладне. Ще им лъснат номерата. Сега ще се оправдават с натиска от ЕС. Не на цигарите на обществено място!
Aнонимен
на 31.05.2013 г.
0
 
 
То пък все едно някой я спазва тази забрана. Във всички заведения се пуши. Аз като се оплача ми казват, че хората пушат на своя отговорност. Лично съм пускала няколко жалби и нищо. Досега не съм видяла никой да дойде да провери. Така че за какво ни е закон, който не се спазва. РИОКОЗ да спрат да си клатят краката и да свършат малко работа.
-1
 
 
Аз предлагам, ако забраната наистина отпадне, вече когато някой ни закади в ресторанта вместо да си мълчим както преди, да правим забележки - ако достатъчно хора си потърсят правата самите пушачи (колкото и нагли) ще почнат да се замислят.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-2
 
 
Откакто ме броят за получовек защото пуша, спрях да ходя по кафета и кръчми. Всичките ми приятели и познати са така. Стойте си сами по тези места и си мислете, че не се тровите. То въздуха не е замърсен от автомобили, самолети, печки, заводи и др. Точно цигарите са проблема. Аз пак си пуша, но собствениците на заведения уволняват. Ниски приходи отиват и в бюджета, а от там по малко пари за лекари, учители, пенсионери и прочие. Ооо, колко прости хора има в тази държава!
+5
 
 
Да забранат цигарите и толкова. като ве е все тая просто няма да пушите никъде като няма цигари и да се обяват за контрабанда.Спират да сеят тютюн и минават на малини и капини.
+3
 
 
Евро депутатите да пристигат в кафето ни и да се разменим за месец с нашите доходи
+3
 
 
Комунисти популисти де**а и цървулите миризливи.
+11
 
 
В Испания забраната е от януари 2011 ,уверявам ви тук са най-върлите пушачи,имаше мърморения ,но забраната си остана ! Заведенията са пълни ,хората си свикнаха,който желае излиза и си пуши ! С всичко се свиква . Не е нужно да се отменят закони и да ставаме за смях (не ,че вече не сме ) ! Само искам да допълня,че съм пушачка ! По добре се вълнувайте за закона ,за изучаване на "майчин " език отколкото за цигарите !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: