Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Екатеринбург иска да развива бизнес с Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:50 / 18.06.2013Коментари (0)2425
Четвъртият по големина в Русия град - Екатеринбург, иска да развива бизнес с Варна. След избирането на кмет на града при интерес от наша страна делегация може да пристигне в града ни за по-конкретни договорки, обмисля кметът и председател на общински съвет на четвъртия по големина мегаполис Евгений Порунов. Той е председател и на Общинския съвет в Екатеринбург, като през септември и там ще има вот за избор на градска управа.

Според Евгений Порунов, въпреки че от години Екатеринбург е побратимен с Пловдив, интересите на стопанските субекти в Русия диктувалите да търсят контакти с варненски фирми. Гостът обаче не скри, че интересите не са насочени към сферата на туризма.

Порунов е сред участниците в третата традиционна среща на Златни пясъци с родния бизнес и представителите на общини от региона. Форумът върви под мотото "Привличане на инвестиции в развитието на градската инфраструктура: международен опит".

Днес гостите имаха официална среща с областния управител Коста Базитов, който ги запозна с перспективите на Североизточния регион и област Варна. Кметовете, които са от Омск, Самара, Брянск, Екатеринбург и са част от Международната асамблея на столиците и големите градове, задаваха конкретни въпроси какви са механизмите да се съживят икономическите контакти между България и Русия. Преди икономическата криза в Екатеринбург са работили наши строителни фирми, които годишно строили по 1 млн. кв.м.

Евгений Порунов съобщи, че тази есен Екатеринбург ще се бори в Париж да спечели да е градът, в който ще се проведе Експо 2020. Прогнозата е, ако градът бъде избран, най-голямото световно изложение да събере поне 15 млн. посетители. Екатеринбург бил посочен от Владимир Путин , като политиката е да се развиват не само Москва и Ленинград, а и други региони в държавата. Руската кандидатура ще събира гласове с таен вот от 158 държави в конкуренция със Сау Паулу, Измир и Дубай. "Надяваме се България да гласува за нас", каза кметът на четвъртия по големина в Русия град.

През лятото чартъри Екатеринбург - Варна има всеки ден. Целогодишно се поддържа и автобусна линия по този маршрут, допълни той.

Областният управител Коста Базитов получи подаръци от кметовете на Брянск и Самара, която има над 1 млн. жители и е център на атомната енергетика. На свой ред той им връчи версии на най-старото злато на планетата.

Генералният консул на Русия Юрий Соловьов бе удостоен с почетен медал от руските гости за приноса му в развитието на руско-българските бизнес отношения.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: