Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Подсъдимите по делото "Килърите" поискаха отвод на прокурор
Автор: Екип Varna24.bg 16:48 / 19.11.2013Коментари (0)1233
© Impact Press Group
В следобедното заседание по делото срещу групата на "Килърите" адвокатите на подсъдимите се обединиха около искането за отвод на прокурор Ася Петрова от процеса пред втората съдебна инстанция. Защитата счита, че командироването на прокурор Петрова пред Варненския апелативен съд не е мотивирано от Главния прокурор. С нейното явяване се отнема възможността на апелативната прокуратура да провери дали в хода на досъдебното производство са били извършени редица процесуални нарушения, счита защитата на подсъдимите.

Бяха направени множество искания за допълнително събиране на доказателства. Защитата на Янко Попов например поиска провеждането на 4 очни ставки между Попов и различни лица, за да бъдат изяснени обстоятелства, свързани със срещите на подсъдимия с физическите извършители на убийството на Румен Рачев, както и с други лица, привлечени като свидетели по делото.

Адвокатите на подсъдимия Георги Вълев, направиха искания за разпит на няколко свидетели във връзка с изясняване на взаимоотношения между акционери и обстоятелства, свързани с дейността на Тракия Банк. Сред лицата, които трябва да бъдат призовани като свидетели са акционерите в същата банка Весела Кюлева, брата на убития банкер Юри Кюлев, както и брата на Георги Вълев - Таньо.

Припомняме, че Шуменският окръжен съд призна за виновен търновския бизнесмен Георги Вълев за подбудителство за убийствата на адвокат Петър Лупов и на Румен Рачев, за подбудителство за причиняване на средна телесна повреда на адвоката, за палежа на колата му, за побоя над либиеца Али Салем Али, за притежание на боеприпаси и за незаконно лихварство.

Защитата на търновския бизнесмен поиска за разпит още няколко свидетели, които биха изяснили важни обстоятелства около смъртта на адвокат Петър Лупов и на бизнесмена Румен Рачев.

Адвокатите на Вълев поискаха пред съда да бъде призован като свидетел и Алексей Петров, който в качеството си на съветник в ДАНС е водил беседи с друг свидетел по делото Светлин Иванов("близнака"). Самият Георги Вълев поиска призоваване по делото на Валентин Луков от Варна, за който се твърди, че е присъствал на срещата между Джамалов и П.Стоянов в хотел "Марица" в Пловдив.

Серия от искания направиха и адвокатите на Петър Атмаджов. Те настояват за повторен разпит на двама свидетели - Светлин Иванов ("близнака") и на Пламен Лаков, разпитани от ШОС зад параван. Това е нарушение на принципа за непосредственост и може да бъде отстранено от втората съдебна инстанция, смятат адвокатите.

Припомняме, че бившият полицай от Търново Петър Атмаджов получи от първата съдебна инстанция 4 г. затвор. Съдът призна вината му за това, че в съучастие с Вълев, счупил коляното на либиеца Али Салем в с. Рибен, както и за незаконно притежание на ловна пушка и патрони. Неговите адвокати поискаха от Варненския апелативен съд повторен разпит или очна ставка между него и свидетеля Радослав Димитров, който според адвокатите дал различни показания във фазата на досъдебното производство и пред ШОС.

Становище по искания отвод представи пред съда и прокурор Ася Петрова. Според нея в правомощията на Главния прокурор на републиката е да прецени дали е налице служебна необходимост от командироването на прокурор пред въззивната инстанция. Прокурор Петрова заяви, че познава изключително добре всички доказателствени материали, събрани в хода на досъдебното производство и в хода на съдебните заседания пред първата съдебна инстанция и е целесъобразно командироването й пред въззивната инстанция.

"Не съм предубедена", каза още прокурор Петрова и настоя, че искането за нейния отвод е необосновано и неоснователно.



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.08.2021 »
24.08.2018 »
24.01.2018 »
22.12.2017 »
01.12.2017 »
18.01.2017 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: