Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
БЛС: Потребителската такса при преглед да бъде задължителна за всички
Автор: Екип Varna24.bg 09:12 / 23.02.2014Коментари (13)2909
© Varna24.bg
От Българския лекарски съюз настояват потребителската такса при преглед да бъде задължителна за всички. Според лекарите един от проблемите в сектора на здравеопазването е, че никой не внася потребителска такса за освободените категории лица, за които държавата заплаща здравни осигуровки. Сред тях са децата, хронично болните, студентите, затворниците и военнослужещите.

Искането потребителската такса да е задължение на всеки е част от предложенията за законови промени. Идеята е освободени от потребителска такса да бъдат само и единствено хора, които наистина не разполагат със средства, за да я покрият.

Друго предложение на лекарите е ТЕЛК-овете да се финансират не от Здравната каса, а от Националния осигурителен институт или от социалното министерство. Според председателя на организацията д-р Цветан Райчинов Здравната каса би трябвало да финансира само лечебна дейност, а не експертна. Лекарите смятат, че са нужни промени в регламентирането на Националния рамков договор, такъв предлагат да се подписва не всяка година, а веднъж на три. От БЛС настояват още един път в годината да бъдат регламентирани единствено цените и обемите в здравеопазването.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Аз се питам ,защо са тези здравни осигуровки ,след като при преглед и то в повечето случаи фиктивен, да заплащам и потребителска такса ? И какво точно купувам ,вниманието на доктора ....,а те плащат ли данъци?
Aнонимен
на 23.02.2014 г.
+5
 
 
Интересно как ще определят критерия кой разполага със средства за заплащане на потребителска такса. Може би разчитат на "Джобните" на децата или мижавите пенсии на инвалидите. А безработните, майките с деца... те ще заделят от помощите си. Мислете с главите си. Ей... не с...
Aнонимен
на 23.02.2014 г.
+2
 
 
Лицемери не,ами лицемери !!!
Простаците са непобедими!
на 23.02.2014 г.
+4
 
 
Таксата е 2,70 лв ,ако дадеш 5,10 ,20 или 50 лв докторите я закръглят на 3 лв никой не връща ресто ,не е въпроса за 30 ст а за лакомията която се изсипва от тях , а касова бележка дават ли не, алчността им за 3 лв просто ги прави ненаситни лицемери .
+9
 
 
А АЗ ИСКАМ ДА ПОПИТАМ БЛС ДАЛИ ЛЕКАРИТЕ СА ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ИМАТ КАСОВ АПАРАТ И ДАЛИ ПО ЗАКОН СА ДЛЪЖНИ ДА ИЗДАВАТ КАСОВ БОН ЗА ВСЯКА ПЛАТЕНА ПОТРЕБИТЕЛСКА ТАКСА И КАК ЗДРАВНАТА КАСА КОНТРОЛИРА ПРЕГЛЕДИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ИМА ЛИ ВРЪЗКА МЕЖДУ БРОЯ НА ПРЕГЛЕДАНИТЕ ПАЦИЕНТИ И ПРИХОДИ ОТ ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТАКСИ ОТ КАСОВИТЕ АПАРАТИ-И ТОГАВА ДА ПРЕТЕНДИРАТ От Българския лекарски съюз потребителската такса при преглед да бъде задължителна за всички. КОГАТО ЛЕКАРИТЕ ЗАПОЧНАТ ДА ОТЧИТАТ КАТО ПРИХОД ПЛАТЕНИТЕ ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТАКСИ И ВЪРХУ ТЯХ ПЛАТЯТ ДАНЪК МОЖЕ ДА ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ
Aнонимен
на 23.02.2014 г.
+4
 
 
Тоя, конски хекимин,да вземе да си затвори голямата,нагла уста,че да не му я затворим ние с един демократичен юмрук,който отдавна си е заслужил. Кой не знай комунистическата подлога Райчинов,дето е на всяка манджа мерудия,кой не е чувал за този мошеник.Колкото пъти е зинал,само смрад излиза.Сега - повече от всякога.Взел да мучи - парите не стигат.А много удобно забравя,че истинската причина са безработицата,емиграцията, най - вече на младите хора, а да и циганите.А за така прословутите ТЕЛК- ве,където "лекарите" на НОИ колят и бесят,НОИ -ците да финансират ТЕЛК -овете или "социалното"министерство.А какво да кажем за престъпният синдикат,прикрит като НЗОК.Тия пък две години преди да "заработят" с благословение свише,взеха да ни събират пари ,щото,нали за да ни леку ват трябвало да има база,въз основа на която да се "лекуваме".А каква ста на тя после - че то не бяха лъскави офиси,надути като пришки служители, горди и непристъпни,гаче земни богове.Пък ний,нисшите,се валяме в гос подарските им крака,жалки и нищожни,хленчещи червеи на които гледат с погнуса и отвращение.Ама иначе ни обират парите,при това без почти нищо да ни дават,само дето си менкат правилата.Сега от БЛС - то искат да се"регламентират"цените и "обемите". НЗОК пък да финансира само лечебната дейност.Кого лъжат,а?Ами хайде опитай се да лекуваш болното си дете в чужбина.От НЗОК ти показват среден пръст и с крилатата фраза "Да го духаш,ши*аняк такъв"те изхвърлят като мръсно псе.Същото се получава,когато се опитваш да лекуваш ти или твой близък.Пък върви се оплачи на арменският поп. Та със всичките си дрънканици тоя тарикат показа какво всъщност ги интересува - ПАРИТЕ И САМО ПАРИТЕ И НИЩО ДРУГО ОСВЕН ПАРИТЕ. Здравеопазване ли? Боже спаси нам от здравеопазници. Та в този ред на мисли се сетих за надписа над голямата "Лъжница" "Съединението прави силата". Не е лошо,всички ние,нямащи нищо общо с мафиотските структури - БЛС, НЗОК,ТЕЛК и други подобни,както и с капото им,маскиран като доктор да изметем тази пасмина с една голяма хубава метла - за предпочитане укра инска,че е с доказани качества.Пък и ония от "Лъжница" също.И кол кото по - бързо,толкова по - добре за нас. За да не остане след време нея сен слух,че по тези земи някога са живели някакви хора,наричани българи.
+5
 
 
Български тълковен речник: потребителят мн.ч. потребители Човек, който задоволява потребата си от нещо чрез купуване; купувач, консуматор. Да не отивам при доктора да купувам? Аман от простотии!
+6
 
 
В Конституцията на РБългария пише че образованието и ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО са БЕЗПЛАТНИ за всички как не се наядохте на пари за едно добър ден колко пъти да плащаме -един път такса при личния лекар за преглед после те прати във някоя клиника защото те все нямат подходящата апаратура и там плащаш за добър ден и преглед здравни осигуровки плащаме и все сте недоволни и вие като ония от парламента искате по две кожи от гърба ни да сваляте затова сме най-болната нация и сме на челните места по смъртност защото на хората им омръзна да плащат на бялата мафия и все да сме болни
Aнонимен
на 23.02.2014 г.
+10
 
 
тези май си търсят боя от народа.Никога децата не са плащали,без значение от социалното положение на родителите.Тази каса е само една хранилка за чиновниците и на гърба на българина,а смисъл няма,като това -онова от нея не се поема.Това правителство мноого взе да се излага и ще трябва смяна,ако това стане факт.ПЪЪЪЛЕН АБСУРД!
+7
 
 
Много искам да разбера ,кои са тези военнослужещи освободени от потребителска такса. Не стига,че никой личен лекар не издава касова бележка , ами реват за още...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: