Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пламена Маринова: Контролът за движение на автомобили в Морската градина ще продължи
Автор: Екип Varna24.bg 14:24 / 28.04.2014Коментари (1)1894
© Varna24.bg
Контролът на общинска полиция за движение на автомобили в Морската градина категорично ще продължи. Това заяви пред Дарик зам.-кметът по юридическите въпроси Пламена Маринова.

Върховният административен съд нареди на Общинска полиция да спре контрола на територията на местността "Салтанат" със свое решение от 24 април. С определение Състав на ВАС нареди да се прекратят безусловно действията на органите на звено Общинска полиция - Варна, които са на подчинение на кмета по осъществяване контрола за спазването на забраната за движение на МПС по алейната мрежа на територията на местността "Салтанат". Според ВАС този контрол не може да се осъществява на основание разпоредбата от Наредбата за обществения ред на общината, която забранява движението и паркирането на МПС в паркове, алеи, детски площадки, зелени площи и пешеходни зони, а заповедите, които е издал кметът са със спряно предварително изпълнение.

"Ние не оспорваме, че предварителното изпълнение на заповедите е спряно. Те касаеха действията не на общинска полиция, а на действията, които кметът беше разпоредил на Областната дирекция на полицията да изпълнява по отношение на контрола и охраната на движението в парка", коментира Маринова.

Действията, които Общинска полиция изпълнява, са по Наредбата за обществения ред на общината, а последното постановено определение на Върховния административен съд касае единствено действия по заповедите, които са спрени и подлежат на последващ административен контрол.

"Тоест, действията на Общинска полиция по контрол и охрана на движението в Приморски парк се осъществяват по действащата все още наредба на общината за обществения ред", добави Маринова.

По нейните думи заповедта, забраняваща движението на коли в Морската градина, не е отменена. Тя е в съдебна фаза, по нея са насрочени дела и предстои решение.

Статутът на алеите в парка е определен с действащата кадастрална карта. Областна администрация, като собственик и разпоредител със земята, трябва да предприеме действия по промяна на картата, обясни зам.-кметът. До момента обаче общината не е била търсена за съдействие по казуса.

"Това, което е в нашите правомощия по отношение на урегулиране на статута на Приморски парк, вече е направено. Проведена беше обществена поръчка и беше избран изпълнител за изработване на паркоустройствения план в парка, местност "Салтанат", който би разрешил редица проблеми, които са възникнали там", каза още Маринова. Тя съобщи, че вече е изработена инструкция как да бъде осъществен разрешен достъп до Логопедичната детска градина и Института по метеорология.




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.04.2014 г.
0
 
 
Кмета Портних и неговите отговорни заместници трябва да носят персонална отговорност за неизпълнинието на решенията на съда и за системното нарушаване на правата на живущите ,работищите и собственицитена имоти в местност "Салтанат".Понастоящем "Салтанат" е местност с нерегулирани поземлени имоти над 80 % частна собственост- НЕ Е ОБЩЕСТВЕН ПАРК.Общиското ръководство изпълнява поръчките на разни прокомунистически и профашистки формирования маскирани като "граждански сдружения." Те желаят частната собственост да бъде национализирана - премахната. Това вече се е случвало по времето на комунистическия режим.Сега тази несправедливост е премахната и частната собственост е възстановена.Ако общината има възможности и средства може по законовия ред след отчуждаване на всички частни имоти да изгради обществен парк! Чак тогава ще може да издава такива наредби ,каквито е сътворила сега.Но това е пълна химера и няма защо общиското ръководство да заблуждава умишлено варненските граждани ,че въпросната местнот ще бъде обществен парк.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: