Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Одобриха номинациите за Награда "Варна" в сферата на науката и образованието
Автор: Екип Varna24.bg 16:25 / 07.05.2014Коментари (0)1713
© Varna24.bg
Общинските съветници от комисията по наука и образование одобриха номинациите за Награда "Варна" в сферата на науката, висшето, предучилищно и основно образование. Имената на номинираните от Експертната комисия за присъждане на наградата бяха гласувани с пълно мнозинство, предаде Дарик.

Дискусии породи единствено предложението на директора на образователната дирекция Лилия Христова, в категория "Колектив на годината" в областта на средното и училищно образование - наградата да бъде присъдена едновременно на гимназията по дървообработване и Математическата гимназия "д-р Петър Берон".

"Когато и да отличим МГ няма да е късно. Въпросът е, че те не са предоставили нужната документация с постиженията на учениците за изминалата година. Това е неуважение към Общинския съвет и институциите. Заради това призът трябва да отиде само при ПГГСД "Николай Христов", обясни позицията си Медиха Хамза от ДПС.

Ето кои са номинираните за Награда "Варна":

В областта на хуманитарните науки
Индивидуална награда за проф. д-р Александър Хинев за цялостната му научно-изследователска дейност и за публикувания монографичен труд "Хирургично лечение на простатния карцином".

Колективна награда за Циклотронен комплекс към МАБЛ 'Св. Марина" за осигуряването на вграждането на специфични методики, необходими за работа с нова апаратура.

В областта на природните науки

Индивидуална награда за доц. Д-р инж. Траян Траянов за заслуги в областта на океанографските измервания и инструменти, подводни изследвания, технологии и патенти.
Колективна награда за Научен колектив с ръководител доц. Д-р Орлин Василев за научно-приложния проект "MARINGEOHAZARD -BLACK SEA EARLI-WARNING SYSTEM" - "Инсталиране и въвеждане в експлоатация на основните компоненти на регионална система за ранно предупреждение от морски геокатастрофални опасности по българо-румънската крайбрежна зона".

В областта на обществените науки

Индивидуална награда за проф. Иван Русев съавтор на книгата "История за Варна", част 2 Варна през ХV -XIX век.
Колективна награда за проектен екип с ръководител проф. Анна Недялкова - президент на ВСУ "Черноризец храбър" и капитан I Ранг проф. Боян Медникаров - началник на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" за разработването и реализирането на първия в България Алианс "Международна икономика, бизнес и политика".

В областта на техническите науки

Индивидуална награда за Васил Райков - за написване и издаване на учебник "Бойно използване на противоподводното оръжие", и за проф. Любен Сиврев за постижения му в научната и преподавателска дейност и като автор на поредица от монографии в областта на общественото обслужване в промишлените предприятия и територии.

Номинациите в системата на предучилищното и училищно образование:

Ученик на годината в областта на общообразователната подготовка

Йордан Йорданов - ученик от XII клас в МГ "Д-р Петър Берон", участник в националния отбор по математика; носител на сребърен медал от международната математическа олимпиада в Санта Марта, Колумбия. Номинацията е за изключителните му успехи в международни и национални състезания по математика

Учител на годината в областта на предучилищното образование

Мария Бинева - старши учител по спортна подготовка (плуване) в ОДЗ № 3 "Делфинче" - за заслугите й за адаптирането и прилагането във водна среда на методиката за психомоторна дейност, за въвеждане на иновативни практики в обучението по плуване в ранна предучилищна възраст, за мотивиране на децата за първи стъпки в синхронното плуване.

Учител на годината в областта на обслужващите звена
Веселка Радева - учител в НАОП "Николай Коперник" - за изключителния й принос за успехите на варненските ученици в международните конкурси на НАСА, за завоюването на голямата награда, както и първото място в международния конкурс на НАСА за изследване на астероиди и разработка на космически колонии с проекта "Космическа колония ДАФНЕ".

Учител на годината в областта на средното образование
Жечко Тенев - учител в СОУ за ДНЗ "Проф. д-р. Иван Шишманов", ръководител на хора и оркестъра в СОУ за ДНЗ "Проф. д-р. Иван Шишманов" - за прилагане на нестандартни методи и подходи в слухово - солфежния подход към деца с увредено зрение и с множество увреждания, за таланта му да мотивира децата от училището да свирят на тамбура, гъдулка, мандолина, гайда, кавал, контрабас, тъпан и акордеон.

Колектив на годината в областта на предучилищното образование

1. ЦДГ № 13 "Звездичка" - колективът се отличава с голям творчески потенциал, активност и резултатност в реализирането на образователните и възпитателни цели, задачи и дейности, активен участник и инициатор е на прояви на местно, национално и международно равнище; носител на приза "Зелен флаг" за участие в международните програми "Екоучилища" и "Учим за гората, за многобройните спечелени дипломи, сертификати, индивидуални и колективни награди от конкурси, проекти и инициативи.

Колектив на годината в областта на средно училищно образование и обслужващи звена

1. ПГГСД "Николай Хайтов" с директор Мария Георгиева - за успехите на учениците и учителите в намирането на мярата между съхраняването на българските традиции и предизвикателствата на съвременните европейски образователни тенденции, за прилагането на иновативни подходи и методи в учебно-възпитателния процес; за участието в международни проекти с училища от Германия, Австрия, Италия, Испания.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: