Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Гръбнакът“ на електроразпределителната мрежа, захранваща района на квартал Аспарухово е възстановен
Автор: Екип Varna24.bg 17:44 / 20.06.2014Коментари (0)2051
© Impact Press Group
Днес в 16 часа бе възстановено захранването и на последният аварирал извод средно напрежение в най-силно пострадалия от вчерашната буря варненски квартал Аспарухово.

Към 9 часа тази сутрин, в резултат на стихията извън строя бяха 14 извода средно напрежение, захранващи над 16 000 клиента в кв. Аспарухово, кв. Галата, в.з. Боровец, в.з. Ракитника, с. Долище. В резултат на непрестанните усилия на специалистите на компанията само няколко часа по-късно захранването по всички електропроводи средно напрежение в района е възстановено. Отделни трафопостове продължават да са без захранване, тъй като все още са наводнени. Работи се за осигуряване на захранване по алтернативни схеми от съседни трафопостове на клиентите, които са получавали електроенергия от трафопост 595, който стихията буквално отнесе и унищожи до основи.

Изводите средно напрежение са "гръбнакът" на електроразпределителната мрежа. След неговото възстановяване усилията на десетките екипи на ЕНЕРГО-ПРО в района са насочени към отстраняване на авариите на ниско напрежение. Повредите са стотици, тъй като вода, кал и отломките са заляли и повредили разпределителни касети и електромерни табла, сред които има деформирани и сериозно увредени, а други продължават да са под вода, което прави невъзможно тяхното поставяне под напрежение до пълното оттегляне на водата и изсушаване.

Представители на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи взеха участие в работата на кризисния щаб при общината и през цялата нощ работиха за координиране дейността на екипите на компанията в най-засегнатия район - кв. Аспарухово. Още в първите часове след пика на бурята около 21 часа вчера, екипите на ЕНЕРГО-ПРО бяха сред първите, които успяха да влязат в квартала и веднага започнаха работа по разчистване на отломките, проправяне на достъп до съоръженията и оценка на нанесените върху целостта на мрежата поражения. Работата не спря през цялата нощ. От развиделяване днес в Аспарухово са съсредоточени допълнителни екипи и голямо количество високопроходима и специализирана техника, като във всеки един момент там работят над 30 специалиста на компанията, които не само отстраняват с максимални темпове авариите по съоръженията, но и помагат на Гражданска защита и жителите от квартала в разчистването и отстраняването на препятствията по улиците в района.

ЕНЕРГО-ПРО предложи своята помощ на институциите и заяви готовността си да съдейства с техника и хора за по- бързото възстановяване на засегнатите райони.




Още по темата: общо новини по темата: 444
20.06.2021 »
19.06.2020 »
13.08.2019 »
19.06.2019 »
12.04.2019 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: