Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Държавата ще плаща двойно, ако не бъде изплатено дължимото на "Автомагистрали - Черно море"
Автор: Екип Varna24.bg 17:23 / 21.07.2014Коментари (0)2153
Ако държавата не изплати на "Автомагистрали - Черно море" АД дължимите суми за изпълнението на участъка от автомагистрала "Хемус" в размер на над 8 млн. лв. (от общо дължимите над 12 млн. лв. и за други обекти, изпълнявани от дружеството), Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще бъде принудена да замрази обекта. Това ще донесе на държавата загуба в размер на около 10 млн. лв. допълнително, за да се реализират замразяването, а след това и повторният старт на обекта.

Това стана ясно след проведената днес, 21 юли 2014 г., среща на председателя на Управителния съвет (УС) на АПИ инж. Стефан Чайков с президента на КНСБ Пламен Димитров, ръководството на дружеството и председателя на синдикалната организация (СО) на КНСБ при "Автомагистрали - Черно море" АД Господин Янков и други.

"Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) спря четири обекта, които трябваше да стартират тази година, за да преведе по сметката на "Автомагистрали - Черно море" поне 2,4 млн. лв.", изтъкна инж. Стефан Чайков и добави, че за останалата част от дължимите суми е необходимо да се търсят целеви средства от държавния бюджет.

Той информира синдикалистите и ръководството на дружеството, че в петък, 18 юли 2014 г., министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е провела среща с министъра на финансите Петър Чобанов, на която не е намерено решение за изплащане на целеви средства за изпълнението на участъка от автомагистрала "Хемус".

"Буди недоумение фактът, че проект с такава значимост, каквото е строителството на една от най-големите автомагистрали в България, не е влязъл до този момент в програмата за капитално строителство на АПИ или на Министерство на регионалното развитие, а трябва след това да се търсят целеви средства", изрази възмущението си президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той добави, че в следващите дни ще търси срещи с Петър Чобанов, както и с министър-председателя на Република България Пламен Орешарски за спешно намиране на решение на казуса с "Автомагистрали - Черно море".

"От началото на годината не сме получили нито едно плащане за изпълнението на участъка от автомагистрала "Хемус". Започваме да влизаме от кредит в кредит - само лихвите по тези кредити ни струват 4 млн. лв. годишно", изтъкна управителят на "Автомагистрали - Черно море" АД Димо Димов. "Ще бъдем принудени да освободим най-малко 350 души персонал, ако се замрази обектът. Това са хора от селата в област Шумен, те нямат друг поминък", подчерта още той.

"Ние ще продължим с протестите си пак от утре, докато не бъде решен проблемът", заяви председателят на СО при "Автомагистрали - Черно море" АД Господин Янков.

С преведените днес 2,4 млн. лв. от АПИ ще започне поне изплащането на дължимите трудови възнаграждения на работниците и служителите за м. май 2014 г. Въпреки това работещите в дружеството запазват стачната си готовност до пълното издължаване на заработените суми.

Източник: Кросс




Още по темата: общо новини по темата: 253
17.02.2024 »
23.01.2024 »
02.12.2023 »
24.11.2023 »
24.11.2023 »
08.11.2023 »
предишна страница [ 1/43 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: