Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Илияна Цанова: Не можем да спрем строителството на Южен поотк в Паша дере
Автор: Екип Varna24.bg 13:33 / 08.08.2014Коментари (0)1827
©
"Ние разбрахме за решението за "Южен поток" от медиите и бързо бе разпоредена проверка. Юридически е невъзможно министерството да обжалва свое собствено решение, независимо, че има смяна на министрите. Има две юридически възможности оттук нататък. Първата е да се обжалва предварителното изпълнение в срок от 3 дни от лица като НПО-та, общини. Втората възможност е в 14-дневен срок да се обжалва изпълнението пред Върховния административен съд отново от такива лица, но не и от самия Министерски съвет."

Това обясни за "Здравей, България" вицепремиерът по управление на средствата от ЕС Илияна Цанова във връзка с проекта "Южен поток", който, по думите на бившия премиер Пламен Орешарски, бил напълно замразен, но последствие стана ясно, че само няколко дни преди да освободи поста регионалният министър Десислава Терзиева е издала строително разрешение да се строят станция и терминал за тръбата в областта Паша дере.

Относно замразените евросредства новият вицепремиер от служебното правителство обясни следното:

"Формално ние имаме една спряна програма и това е ОП "Околна среда". От февруари месец няма плащания. Аз искам да разбера каква е причината за това, защото за мен това не е добро решение. Натрупва огромен дълг към строителите, имаме спрени строителни дейности, разкопани улици - това има пряк ефект върху качеството на живота на хората - прах, невъзможност за придвижване. Има риска да загубим завинаги тези пари."

"Ако ние не бяхме спрели с тези разплащания, рискът да загубим пари от Европа щеше да бъде минимален. Спирайки разплащанията, ние не одобряваме тези разходи и по тази причина имаме риск да загубим тези пари, но те ще останат за сметка на бюджета", допълни Илияна Цанова.

По нейни думи, в същото време сме натрупали и дефицит от 800 милиона. Илияна Цанова посочи и че са спрени две оси от ОП "Регионално развитие".

"Затова основна задача на нашето правителство е да локира ресурс в бюджета, за да се започнат тези разплащания незабавно, за да не загубим пари по тази европрограма", обясни служебният министър.

Цанова посочи още, че за следващия програмен период до 2020 г. страната ни може да разчита на 10 млрд. евро по девет програми и още 6 млрд. евро по четири други механизми за финансиране.

"Ако тези пари се усвоят, в България ще има много по-добра градска среда, по-добро образование, ще има възможности за квалификация и преквалификация. България е поела ангажимент за реформи в образованието,здравеопазването, водите и ибовациите", допълни още служебният министър.




Още по темата: общо новини по темата: 276
15.03.2022 »
14.01.2021 »
02.01.2021 »
01.01.2021 »
31.12.2020 »
29.12.2020 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: