Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Близо 3 млн. лв. заложени за цялостен ремонт на алеите и инфраструктурата в Морската градина
Автор: Екип Varna24.bg 09:07 / 15.01.2015Коментари (3)2713
© Varna24.bg
Община Варна вече е предприела действия за получаване на местността Салтанат от държавата. Това заяви в интервю за Дарик зам.-кметът по инфраструктурата Христо Иванов. Местната администрация иска за управление и стопанисване тази част от Морската градина, тъй като планира основен ремонт на алеите и инфраструктурата в парка. За да може строителните дейности да стартират, общината първо трябва да получи частта от градината, която е държавна собственост - от Делфинариума до Станчовата алея.

В бюджета на Варна за 2015 г. са заложени близо 3 млн. лв. за цялостен ремонт на алеите и инфраструктурата в Морската градина. Зам.-кметът по инфраструктурните въпроси Христо Иванов коментира, че ако общинският съвет приеме бюджета без възражения и държавата, в лицето на областния управител Стоян Пасев, отпусне парка за стопанисване на общината, същинските ремонтни дейности може да стартират още през пролетта.

"Очакваме в скоро време решение по въпроса. За частите от парка, които са публична частна собственост, ще се произнесе Министерски съвет. Когато това се случи, ще можем да правим инвестиции на територията на парка. Идеята е да се реновира градината, като се запази външния и вид и историческа стойност. Ще се съобразим изцяло с изискванията, които имат от Института за паметниците на културата", обясни Иванов.

Историческата част на Морската градина - от пристанището до Делфинариума вече се стопанисва от общината. Обновяването на парка ще бъде в няколко посоки - преасфалтиране на алеите, изграждане на ново осветление и подмяна на пейките, както и подобряване на зелената система - засаждане на нови дървета и повече цветя.

В бюджета за 2015 г. са предвидени и средства за ремонт на парка във "Владиславово", както и за изграждането на нов парк във "Възраждане". Очаква се до края на годината да стартират строителните дейности в парка във "Възраждане", който ще се намира в карето между бул. "Трети март", "Република", ул. "Ана Феликсова" и ул. "Петър Алипиев". В момента се изработва ПУП и проект на бъдещото място за отдих.

"В района има определена дървесна растителност, която вече е описана. Има направено геодезично обследване и схема. След като се изготви ПУП и той бъде одобрен, предстои в края на годината да стартират същинските строителни дейности", обясни зам.-кметът.

Предстои и основен ремонт на алеите на парка във "Владиславово". Ще се изградят поливна система и детска площадка, като ще се поставят нови лампи и пейки. Предвижда се да се реновират и спортните игрища. За рехабилитирането на парка ще се отделят близо 700 000 лв. Тъй като изграждането на парка във "Възраждане" се очаква да завърши през 2016 г., тази година са предвидени около 60 000 лв. за проектиране и начало на строителните дейности.

В "Аспарухово" общината е планирала ремонт на спортните площадки, които пострадаха след миналогодишното наводнение. "Получихме уверение, че ще има финансиране и за открития канал по улица "Моряшка". Каналът преминава и през Аспаруховия парк. Строителството му предвижда той да бъде бетонен и да си изпълнява по-добре функциите", каза още Христо Иванов.




Още по темата: общо новини по темата: 206
29.09.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
15.07.2022 »
09.02.2021 »
31.01.2021 »
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.01.2015 г.
0
 
 
Много интересно начинание. Нямам нищо против този ремонт, но мисля че има по важни въпроси за решаване. Болницата "Св. Анна" - АД с Общинско участие и по точно Отделението по Анестезиология и интензивно лечение има много по - голяма нужда от тези пари за извършване на ремонт. В това отделение се обслужват пациенти от цяла североизточна България, а се води и спешна реанимация всякакви травматични, токсикологични и какви ли не случай пристигат и се приемат за лечение, но години наред никой не се интересува как се работи и най - вече как се обслужват такива тежки случай в едно отделение с база от миналия век. Все пак се обслужват българските пациенти, които иначе са недоволни от обслужването и условията на болниците, но предпочитате да дадете 3 милиона за алей.
0
 
 
Варна трябва да си възвърне световния имидж на Курортен град !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: