Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Намериха почти пълен двойник на изчезналия Ларс, оказа се клошар
Автор: Екип Varna24.bg 10:55 / 18.05.2015Коментари (0)1309
©
Невероятна история изникна покрай драмата с изчезналия германец Ларс Митанг. След като бе обявена награда от 40 000 евро за намирането на 28-годишния немски младеж, който изчезна на 8 юли миналата година на летището във Варна, последвало позвъняване от София до Германия. В него се обяснявало, че Ларс живее като клошар в столичен парк. Изпратени били и снимки.

Веднага фотосите били предоставени на специална лаборатория в Германия. Макар че на тях са се виждали само ухото и части от лицето на Ларс, експертите заключили, че има вероятност 80 на сто това да е издирваният вече година младеж. Частният детектив Гютик и майката на изчезналия Сандра пристигнали в София за разпознаване. Когато обаче отишли в градинката и намерили снимания клошар, се оказало, че той е почти пълен двойник на Ларс, но бил българин. Така пропадна надеждата на родни мошеници да вземат наградата. Пропадна обаче и надеждата на Сандра, че синът ѝ е жив и е някъде в България.

От изчезването на Ларс миналото лято на летището във Варна полицаи и частни детективи ровиха за него къде ли не. През есента във Варна тръгна слух, че немецът живеел в изоставена постройка във вилната зона на крайния квартал Владиславово. После се появи информация, че бил забелязан в местността Побитите камъни.

Търсиха го дори в Шумен, тъй като се предполагаше, че Ларс е тръгнал пеш за София, откъдето имал намерение да се прибере в родината си. Там обаче се оказа, че Ларс има двойник англичанин. По едно време издирваха немеца дори ловци по поречието на река Струма.

28-годишният Ларс Йоахим Митанг, работник в топлоелектрическа централа в родината си, изчезна безследно след едноседмична почивка на Златни пясъци. По време на едно от нощните излизания компанията на Ларс се сбива с футболни фенове. При мелето германецът е силно ударен по главата и му се пуква тъпанчето.

По време на престоя си в Златни пясъци младежът участвал в алкохолни турове и най-вероятно е приел наркотици. Предполагаше се, че заради ефекта на дрогата Ларс е избягвал местата, където има много хора. За осигуряване на средства за издирването на младежа неговите близки и приятели организираха благотворително парти. То се проведе на 18 октомври в малкото градче Аверлак. В подкрепа на издирването бяха създадени и групи във фейсбук. Едната е на български и се казва "Намерете Ларс Митанг", а другата е на немски.

В същото време майката Сандра обяви награда от 10 000 евро, която преди седмица бе вдигната на 40 000 евро, за вест или кост от сина й.

Източник: в. "24 часа"




Още по темата: общо новини по темата: 13
14.05.2018 »
30.03.2017 »
07.12.2016 »
11.07.2016 »
16.12.2015 »
04.09.2015 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: