Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци зъзнат в градския транспорт
Автор: Екип Varna24.bg 09:25 / 22.06.2015Коментари (18)4273
© Varna24.bg
Снимката е илюстративна
Мощни климатици в градския транспорт на Варна разболяват малки и големи, сигнализираха читатели на Varna24.bg. 

"Пътувахме с детето ми, което е на три години, в събота по линия 118 от "Владиславово" до Червения площад. Когато се качихме в автобуса ми направи впечатление, че е доста хладно, затова сменихме няколко седалки, тъй като малкия беше болен само допреди седмица. Оказа се, че не отворените прозорци са проблем, а силно увеличения климатик. Облякох детето, но аз самата замръзнах и помолих контролата да предаде на шофьора, че е много студено. Тогава тя самата сподели, че е със схванат врат, но заради "комфорта" на пътниците се налагало да търпи. Въпреки това жената каза на водача, че има оплаквания, но климатикът не бе изключен. Вечерта детето ми вдигна температура, наложи се отново да му бъде изписан антибиотик и сега плащам на жена, за да го гледа у дома, защото болен не мога да го изпратя на детска градина", споделя ядосана майка. 

Със сходен случай ни писа и младеж, който се качил от спирка "Явор" в автобус № 148 късно вечерта в събота. Тогава над морската столица се изсипа пороен дъжд и момчето се качило в автобуса мокро да кости. Вместо да се стопли обаче, младежът се разтреперил съвсем, защото шофьорът бил усилил "до дупка" не само радиото, но и климатикът.

Вярно е, че е трудно да се угоди на всички, особено когато става въпрос за градския транспорт, но винаги има начин да се спазва златната среда и да се постъпва адекватно, коментират още читателите ни. Може би няма да е зле да бъде регламентирана с общинска наредба и температурата, която да поддържат шофьорите в обществените возила.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На Българин угодия няма шофьорът няма как постоянно да следи температурата навсякъде в превозното средство на един му е жега на друг му е студено
0
 
 
сериозно като вляза в автобус няма значение на коя фирма умирам от жега и прах
0
 
 
Зъзнат жените, не познавам жена която да не и е студено при температура от 20-22 градуса. Да ви запитам как може да е прохладно в автобуса след като през 2 минути отваря 3-4 врати , нали трябва климатика да е на макс охлаждане защото иначе просто няма да има смисъл да бъде пускан тогава всички ще ревнете , "О ама нови автобуси , пък климатиците им не работят" Нямате угодия !!! Тези глупости са написани от хора и хабер си нямат от климатици и от жени на който и на 20-22С им е студено /студенокръвни/ жени аз така им казвам ;-) Представете си , че сте в дома си климатика бъде нагласен на 24 С на вън е 32С и през 2 минути отваряте вратата и прозорците за по 40 секунди, мислите ли че в стаята ви ще стане прохладно ??? А като си отговорите на този въпрос тогава пишете глупостите дето сте ги надраскали !!!!!!
0
 
 
Да доста си е студено в автобусите така си е аз откакто ги има тези автобуси не се кахвам с детето си немога да изляза като искам доста си е студено и запохва да киха ако намалят да не е толкова студено 6те е много хубаво
0
 
 
Не мисля, че е толкова трудно да се поддържа една нормална температура в автобусите. Но това се случва изключително рядко. В повечето случаи климатиците са изключени (явно се пести гориво и се излиза с оправданието, че са развалени). Миналото лято на моите деца на няколко пъти им прилоша в автобус 148 заради жегата. Другият често срещан вариант е надути до последно климатици и студуващи пътници. Аз също писах до транспортната фирма, но никой не ми обърна внимание!
+1
 
 
Значи угодия няма. Дъртите все им духало от прозорците или от климатиците, щели да се разболеят, а да им усещам ароматите не им пречи.Майките с деца, като са толкова загрижени да носят дрехи на децата си. То както е лято и навън може да захладнее и да се разболее детето.На мен ми е идеално, когато работят климатиците, все пак отивам на работа нямам намерение да ходя с мокри дрехи и после да изкарам целия ден със същите тези дрехи. ;) А и едно време като се возихте в старите икаруси и температурата вътре беше +40 не ревахте ли пак, че е много горещо? Аман.
-1
 
 
когато се качите за късо разстояние сигурно нищо не сте усетили,но в тези автобуси ,които обикалят цяла Варна и се наложи да пътуваш по дълго, сигурно няма да ви хареса да ви блъска в гърба студената струя. А шофьорите въобще не им пука,половината даже карат като каруцари-"Недко Илиев",кога ще се научат ?Дори ги мързи да спират и на спирките вече-намалят и се исухлят
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
АЕЦ "Козлодуй" заведе дело шамар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: