Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
На две колела в Европейската седмица на мобилността
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 07.09.2015Коментари (0)2816
©
На две колела ще премине през Варна Европейската седмица на мобилността тази година. Всеки ден от 16-и до 21-и септември на различни места в града ще се случват забавни и полезни неща, свързани с карането на велосипед и алтернативните начини на придвижване. Обучения за начинаещи и по-напреднали колоездачи, велопоходи и маратони, байк и скейт демонстрации, състезания, образователни игри и други интересни събития са само част от забавленията, които сме ви подготвили.

Седмицата ще започне на 16 септември с Арт хепънинг, по време на който всички бъдещи и настоящи колоездачи ще могат да разгледат и да се информират за различните велосипеди за градско и планинско каране и необходимите за тях аксесоари. По време на хепънинга ще бъде проведено велообучение: "Поддръжка на велосипеда и аксесоари".
На 17 септември събитията ще с насочени предимно към начинаещите велосипедисти - ще бъде проведен курс с практически съвети за различните техники за каране на велосипед. В петъчния ден (18 септември) ще се възползваме от хубавото време в последните летни дни и ще направим Вело парти с пикник на плажа, по време на който чрез игри и викторини ще научим повече за ползите и предимствата на карането на колело.

През уикенда ще почиваме активно в Морската градина със спорт и развлечения за малки и големи. В съботния ден под надслов "Спорт на колела" започва впечатляващи демонстрации на техники за каране на ролери, скейтборд и велосипеди, а в неделя ще се проведат състезания за най-малките велосипедисти.

В понеделник (21 септември) до Сцена "Раковина" ще има училище за начинаещи велосипедисти, в което участниците ще могат да научат всичко за придвижване с колело в градска и извънградска среда.

На 22 септември е хепънингът в Морската градина, посветен на Световния ден без автомобили. Той трябва да напомни на варненци, че личният автомобил не е най-добрия начин за придвижване в града. С много музика, забавни демонстрации и полезни викторини ще покажем на гражданите, че да се придвижваш пеш, с велосипед, ролери или скейтборд е не просто полезно и забавно, но и удобно. В хепънинга в Морската градина ще се включат местни певци, музиканти, танцьори и DJ-и, които ще бъдат своеобразни посланици на идеята да се придвижваме бързо, удобно и безопасно с велосипед.

Събитията се осъществяват по проект Интегриран градски транспорт на Варна.




Още по темата: общо новини по темата: 513
28.03.2024 »
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: