Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненци по-информирани по проект "Интегриран градски транспорт"
Автор: Екип Varna24.bg 14:31 / 28.09.2015Коментари (0)3527
©
При голям интерес преминаха информационните дни по проект "Интегриран градски транспорт на Варна". Стотици граждани на Варна зададоха своите въпроси и бяха запознати с подобренията на обществения градски транспорт и новите му преимущества.

Информационните дни се проведоха в рамките на девет дни на различни локации в града. В периода между 11 и 13 септември информационна шатра беше на разположение на гражданите в кв. "Владиславово". Там е и началната спирка на новата бърза автобусна линия, изградена по проекта, която ще свързва два от крайните квартали на Варна.

В продължение на три дни от 18 до 20 септември варненци имаха възможност да се запознаят с дейностите по проекта в центъра на града на пл. "Св. Св. Кирил и Методий". 

Достъпната локация даде възможност не само на гражданите на морската столица, но и на всички гости на града да получат нужната им информация, да зададат своите въпроси и да получат полезни факти за предстоящите положителни промени в обществения транспорт на Варна.

Последните три информационни дни по проект Интегриран градски транспорт на Варна се проведоха между 25 и 27 септември на пазар Чаталджа - една от спирките по трасето на бързия автобусен коридор.

Подобренията, предвидени по проекта предизвикаха интереса и любопитството на гражданите. Пътуващите в градския транспорт хора оцениха като положителна промяна дейностите, които се предвиждат по проекта. Варненци са убедени, че инвестициите в устойчив градски транспорт ще повишат качеството на живот в града и ще направят пътуването им по-приятно, по-бързо и по-удобно.

Инвестиционните мерки, които се реализират по проекта са началото на развитието, модернизацията и стимулирането на градския транспорт. Очаквани резултати са увеличаване на скоростта на движение на обществения транспорт, повишаване на качеството на услугите, улесняване на пътниците при придвижването им до различни точки на града.

Освен изграждането на бърз автобусен коридор, част от инвестициите са предвидени за нова билетна система и система за информация на пътниците в реално време. Бързият автобусен коридор ще бъде с дължина 15 км. и ще свързва кварталите "Владислав Варненчик" и "Бриз. Целта му е да привлече повече пътници, да намали разходите по експлоатация на автобусите и в същото време да подобри качеството на живот и екологичните условия в града. По него ще бъдат изградени 60 нови спирки и ще бъде инсталирана система за автоматизирано управление на светофарните уредби, а пътното платно по трасето ще бъде рехабилитирано. 

Пътниците ще бъдат информирани в реално време чрез 84 информационни табла, монтирани по спирките и 100 електронни информационни табла, поставени в самите превозни средства.

Дейностите по проекта включват ремонт на някои основни булеварди по маршрута на бързата линия, за да осигури по-бързо придвижване на автобусите. Едновременно с това ще бъде подсигурена максимална достъпност до всяка спирка - автобусните ленти ще бъдат разширени, а спирките и подходите към тях ще бъдат достъпни за хора с увреждания и майки с деца.

Електронна автоматизирана билетна система ще замени продажбата на билети от кондуктори. Системата ще включва машини за продажба на билети в превозните средства и на спирките, които ще предлагат всички видове билети за градската транспортна мрежа и ще позволяват работа с електронни карти.

Проект "Интегриран градски транспорт на Варна" се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 





Още по темата: общо новини по темата: 512
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: