Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Джебчии от Игнатиево - кандидати за местната власт
Автор: Екип Varna24.bg 10:06 / 20.10.2015Коментари (2)4418
©
Васил е мъж и съучастник на джебчийката Евгения от Игнатиево, съобщава Нова телевизия. Двамата са си построили палат с парите от кражби. Днес Васил е кандидат за общински съветник от партия "Солидарност". Неизвестна, но много интересна партия. Снахата на кандидат-кмета Георги Ботев също е джебчийка. Днес тези хора се опитват да влязат във властта.

"Проверката при Васил ще приключи в началото на 2016 година. Това е свързано с извършването на много процесуални действия, включително разкриване на банкова тайна, установяване на движението по банковите сметки на лицата, запитване до трети лица и институции", заяви Ивелин Станчев, заместник-директор на НАП - Варна.

Проверката на доходите и имуществото на Евгения също не е приключила. Съвсем скоро обаче семейният им бюджет може да нарасне, но вместо с кражби от мола, с пари от общината. Съпругът на джебчийката - Васил прави опит да влезе в местната власт. Той е кандидат за общински съветник в Аксаково, издигнат от партия "Солидарност". 

"Не искам да давам интервю и не искам да разговарям с никого", заявява Васил Стоянов.

След бърз поглед на останалите в листата за общински съветници в Аксаково на партия "Солидарност" става ясно, че почти всички имат в семействата си по минимум една джебчийка. Изключение не прави и кандидатът за кмет - Георги Ботев.

Коя е партия "Солидарност", която се опитва да вкара тези хора в общината? Христо Младенов е председател на партията и лидер на националното мешере. Той живее в палат на метри от къщите на богатите, разследвани за телефонни измами, рекет, лихварство и джебчийство. Обект е на чести данъчни проверки, винаги завършвали без открити нарушения.

"Съмнявайки се, че правим големи обороти, всичко. Те си ги проверяват. Нека да проверяват", заявява Христо Младенов.

Лидерът на партията не вижда нищо нередно хора, които участват в схеми за джебчийство, да взимат решения в общинския съвет. Наред с правото да се състезават, не бива да забравяме, че ако бъдат избрани, тези хора ще имат и много други права. Включително да се разпореждат с обществени поръчки.

Въпреки че не е известна, партия "Солидарност" не е създадена днес. Има осемгодишна история. Учредена е през 2007 година, малко след първите евроизбори и след среща на лидера на "Солидарност" с Ахмед Доган.

С времето големите политически партии започват да ползват и официално "Солидарност " като донор на гласове. БСП са първите, които подписват предизборно споразумение със "Солидарност" за евроизборите през 2013 година.

"Бях поканен от Сергей Станишев. Вика: "Г-н Младенов, каня ви на кафе, заповядайте в БСП". Вика: "Ще помогнете ли за мисля?". За евроизборите беше. Казвам: "Да ще помогнем. Ще подпишем едно споразумение с вашата партия, за съвместна работа на изборите"", разказва Христо Младенов.

На тези избори симпатизантите на партия "Солидарност" ще гласуват за силните на днешния ден. А гласовете, които могат да осигурят от "Солидарност", не са малко, твърди лидерът от Левски.

Колко гласа ще осигурят на тези избори и за кого, ще стане ясно след по-малко от седмица.





Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Чудо!Трябва да има закон,хора с престъпно минало,настояще и бъдеще да не се допускат до властта!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: