Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Автоматизирана билетна система ще работи в услуга на гражданите на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 19.11.2015Коментари (0)3565
©
Първите машини за продажба на билети от електронната автоматизирана билетна система по проект "Интегриран градски транспорт на Варна" са вече доставени и са готови да бъдат монтирани. Шестдесет от тях ще бъдат поставени на спирките по трасето на бързия автобусен коридор.

Определени са и позициите на 24-те машини за продажба на билети, които ще бъдат монтирани на стратегически места в града. 

Автоматизираната билетна система се въвежда за улеснение на гражданите и ще замени съществуващия модел за продажба на билети в превозните средства от кондуктори. Системата ще позволява таксуване на пътуванията по изминато разстояние, прекачвания в рамките на определен интервал от време и по-ниски такси за многократни пътувания. 

Машините за продажба на билети ще предлагат всички видове билети за градския транспорт и ще позволяват работа с електронни карти. В същото време системата ще осигурява високо ниво на защита срещу измами.

Машини за продажба на билети ще бъдат монтирани и в превозните средства на градския транспорт. Те ще предлагат всички видове билети за обществения транспорт, както и работа с електронни карти. Машините ще позволяват гражданите да се снабдят с това, което им е нужно за да пътуват по-удобно и изгодно. Те ще могат да планират придвижването си, използвайки възможностите на новата билетна система - единични билети, абонаменти карти с различен срок на валидност, билети/карти с отстъпки, билети за пътуване по зони, билети с прекачване и др.

Към машините за продажба на билети са предвидени и устройства за валидиране на билетите в превозните средства.

Ще бъдат инсталирани общо 536 устройства за валидиране в превозните средства на градския транспорт. Ще бъдат доставени и 150 000 броя смарт-карти, които ще служат за зареждане на различни тарифни планове - карти с намаление, за период от време, по зони и др. Смарт-картите, ще бъдат предоставени безвъзмездно на ползвателите и на пътуващите няма да се налага да заплащат самата карта като носител, а само избраната пътна тарифа. Контрольорите ще бъдат оборудвани с преносими устройства за проверка на смарт карти и други транспортни документи и чрез тях ще установяват дали е извършено плащането за съответното пътуване, а в случай на нарушение - за издаване на съответната глоба. 

Софтуерно и хардуерно оборудван контролен център ще управлява всички транзакции с билети и карти и ще осигурява контрол на системата, ще контролира устройствата за проверка, ще извършва отчети на парични транзакции. Модерният контролен център ще бъде разположен в Стоматологията на бул. "Съборни" № 24.

С въвеждането в експлоатация на електронната автоматизирана билетна система и новоизградения модерен контролен център ще се намалят експлоатационните разходи, ще се облекчи пътуването с градския транспорт и ще се събира надеждна статистическа информация, необходима за оптимизиране планирането и развитието на МГОТ в гр. Варна.
Въвеждането на автоматизираната билетна система е един от компонентите по проект "Интегриран градски транспорт на Варна", чиято цел е да се повиши качеството на живот в град Варна, чрез инвестиции в устойчив градски транспорт.
Проект "Интегриран градски транспорт на Варна" се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

 




Още по темата: общо новини по темата: 513
28.03.2024 »
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: