Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иво Гела изплува в делото "Марешки"
Автор: Екип Varna24.bg 16:30 / 22.01.2016Коментари (0)5608
©
Името на издирвания от полицията Иво Иванов-Гела изплува в делото срещу бизнесмена Веселин Марешки, който е обвинен за изнудване и нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. Жената на известната фигура във варненския ъндърграунд е втора братовчедка на другата подсъдима в процеса Красимира Колева, която след раздялата със съпруга си Тони Колев и възникналите между двамата имотни спорове потърсила помощ от Гела.

От своя страна бившият й мъж и сестра му Маргарита Пеева се обърнали към Веселин Жеков-Полицая, който също е известно име в морския град. Според обвинителния акт той е получил 25 000 от Марешки, за да убеди собственика на пицарията "Ред хот" Асен Миланов да си плаща наема за заведението на фармацевтичния бос. То се помещава в имот, който е собственост на бившите съпрузи Колеви. След развода двамата започват съдебни дела, а наемът прибира мъжът.

Заради притеснения от лица от варненския ъндърграуд, които били пращани от Красимира, през 2011 г. Тони и сестра му се обърнали към Веселин Жеков. Той поел ангажимент да им разреши проблемите, като в замяна трябвало да получи 1/3 от имотите на Колев след приключването на делата с екссъпругата му. Освен това Полицая щял да взема и 1/3 от наемите, които Тони получавал. Уговорката между тях била устна, разказа пред съда Жеков. Той обаче не получил никакви пари, след като Асен Миланов наел за 5 000 лева две помещения - за пицарията "Ред хот" и за заведението "Джънгъл". 

Обясненията на Колев и Пеева били, че имат да погасяват стари задължения, а след това престанали да му вдигат телефона. Тогава довереното му лице Бранимир Костадинов, който Жеков пращал като охрана на срещите между екссъпрузите, му предложил да се обърнат към Красимира и на нея да помогнат да си върне имотите, за да си получат дела от наемите.

На уговорената среща в адвокатска кантора се появил Веселин Марешки, който заявил, че представлява дамата. Той имал разговор с Жеков, когото три пъти попитал колко пари иска, за да помогне. Накрая Полицая обявил, че по негови сметки Колев му дължи около 23 000 лева. Фармацевтичният бос му отговорил, че ще се "оправят с парите", ако Асен Миланов бъде убеден да започне да плаща наема си на Красимира.

Жеков отрече да е получавал пари от Марешки, тъй като не успял да свърши работата. Довереният му човек Бранимир Костадинов също заяви в съдебната зала, че не е вземал възнаграждение от бизнесмена. Той е бил посредник на среща между него и Асен Миланов, на която Марешки поискал наемът да бъде плащан на него.

Костадинов бил обиден от отношението на Колев и Пеева, които в продължение на две години придружавал като охрана на срещите им с Красимира. На тях не му се е налагало да се намесва, но според неговите показанията те приключвали със скандали и обиди между бившите съпрузи.

Бранимир Костадинов свидетелства, че Веселин Марешки му е казал да нареже гумите на колата на Асен Миланов заради неговия отказ да му плаща наема. Това е станало след излизането на бизнесмена от ареста, където беше задържан заради удара на общинския съветник Костадин Костадинов. Бранимир обаче не приел сериозно думите, понеже фармацевтичният бос бил много афектиран.

Пред съда бяха разпитани Димитър Трампов и Георги Фърцов от пловдивската охранителната фирма "Даикс", която е била наета при събарянето на терасата на заведението. Двамата не успяха да отговорят на повечето въпроси, тъй като нищо не си спомняли от случилото се на 15 ноември 2014 г. Това наложи да бъдат прочетени дадените от тях в досъдебното производство показания, от които стана ясно, че договорът с фирмата им е бил подписан от Красимира Колева и тя е платила сумата на Трампов. Той обаче не успя да разпознае жената в съдебната зала, тъй като бил забравил как изглежда тя.

Следващото заседание на делото е насрочено за 11 април.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 49
10.03.2022 »
10.03.2022 »
23.04.2021 »
17.11.2020 »
14.09.2020 »
11.09.2020 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: