Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Електромобили ще ни возят до плажа от това лято
Автор: Екип Varna24.bg 13:04 / 06.04.2016Коментари (0)2922
© Varna24.bg
През новия туристически сезон летовниците ще могат да се придвижват с електромобили до варненските градски плажове и през Морската градина. Идеята е на концесионера на ивицата "Лазурен бряг 91" ЕООД, като фирмата вече е закупила две нови возила, съобщи в ефира на Дарик нейният търговски директор Андрей Василев. В нощните часове пък достъп до крайбрежната алея ще може да има само една таксиметрова компания, като около заведенията ще бъдат оформени стоянки и монтирана бутонна система за повикване. В района от Рибарския плаж до Втора буна се предвижда да бъде изграден локален път за автомобилите, за да не пречат на пешеходците.

В момента на крайбрежната алея текат мащабни ремонти, като се реставрират централните и северни бани, а подпорната стена се укрепва. Всички дейности са съгласувани с Националния институт за паметниците на културата, а общият размер на 3-годишната инвестиционна програма възлиза на 7 млн. лв., каза Василев. Той увери, че през предстоящия сезон няма да има увеличение на плажните услуги.

Високите такси са причината "Лазурен бряг 91" да се откаже от концесиите на плажовете в "Аспарухово" и "Кабакум юг". Годишната вноска за всички градски плажове е около 420 000 лв., докато за ивицата в южния варненски квартал е 300 000 лв. В същото време разходите за един спасителен пост на месец са 6 700 лв., посочи като пример Василев. Той изтъкна също новите изисквания платените чадъри да заемат до 50 % от стопанисаните плажове, докато в предишни години е можело да бъдат разположени върху 80 % от териториите. Според търговския директор плажът в "Аспарухово", както и други на голяма площ като в курорта "Камчия", трябва да бъдат разделени и отдавани на няколко концесионери.

Мръсната от години вода заради Шокаровия канал е причината "Лазурен бряг 91" да се откаже и от стопанисването на Офицерския плаж.

Андрей Василев се обяви за мерки, които да ограничат дивото къмпингуване.

"В Европа няма такова понятие - местата са регламентирани и се поддържат от някого. Недопустимо е да се къмпингува в земеделски земи или в гори край плажовете. Една част от хората може да почистват след себе си, но повечето замърсяват околната среда. Освен това какъв е тогава смисълът да се инвестира в места със статут на къмпинги ", коментира Василев. Той представлява и фирмата "Къмпинг Градина" ЕООД, собственик на едноименния къмпинг край Созопол, който вече носи името "Южен бряг".




Още по темата: общо новини по темата: 78
20.07.2022 »
15.07.2022 »
13.07.2022 »
12.07.2022 »
12.07.2022 »
12.07.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: