Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прогноза: Ремонтът на моста ще се отрази и на цените на имотите в "Аспарухово"
Автор: Екип Varna24.bg 12:44 / 18.04.2016Коментари (1)2546
©
Ремонтът на Аспаруховия мост може да се отрази на цените на имотите в квартала, тъй като евентуални купувачи могат да се откажат, или да договорят по-ниска стойност. Това прогнозира във варненския ефир на Дарик Добромир Ганев - управител на агенция за недвижими имоти и заместник-председател на Национално сдружение "Недвижими имоти".

Варненският квартал с най-малко сделки е "Максуда". В "Чайка" също няма голям обем на продажбите, но не защото няма интерес, а тъй като предлагането е слабо, коментира той. "Левски" е интересен район, тъй като е близо до центъра и е с по-ниски цени. Гръцката махала също се търси заради не толкова скъпите имоти в последно време, заяви Ганев. По негови думи има пазар и за затворените комплекси, които са подходящи за млади семейства и възрастни хора.

Пазарът на недвижими имоти се раздвижва през последната година и половина. За първи път от 2008-ма година през миналата има ръст на обема от сделки с 4 - 5 процента за страната, а за София и Пловдив - 16-17 на сто, посочи брокерът.

Цените на жилищата се покачват основно в големите градове, за Варна ръстът е около 2-3 процента. Най-голям интерес в последно време има към апартаменти с две спални, докато преди години се търсеха по-малки жилища, обясни той. Гарсониерите също се купуват - основно за инвестиции и даване под наем, както и от млади семейства.

Пазар има и за селски имоти и къщи, но предимно такива, които са близо до големи градове и с подходяща инфраструктура, добави Ганев.

"Преди години чужденците купуваха масово на добри цени. Някои направиха печалби, а други сега имат собственост, която трудно би се реализирала. Руснаците вече не правят толкова сделки заради политически причини. Инвеститорите, които имат собственост по морето, имат трудности по реализацията", коментира брокерът.

Според него от няколко години страната ни не е в криза, което личи по липсата на рецесия, ръста на Брутния вътрешен продукт и повишения износ. Всичко това се отразява и на пазара на имоти, посочи Ганев. По негови думи рано или късно изоставените и замразени имоти преди кризата ще намерят приложение.

Добре е поне на три години общината да намери методология, според която да се разглеждат параметрите, които формират данъчните оценки на имотите, така че да са справедливи за общината и гражданите, смята Добромир Ганев. Колкото по-малка е разликата между данъчна и пазарна оценка, толкова по-справедлива е тя, обясни той.

Според брокера най-качественото строителство е това, което се предлага в момента, тъй като фирмите са започнали да се съобразяват с изискванията на клиентите.

"След кризата инвеститорите са клиентски настроени, влагат се качествени материали, обръща се внимание на дизайна, на добрата изолация, на енергийната ефективност. Фирмите са внимателни и сегашното строителство е най-качествено", поясни той.

Опитът на Ганев показва, че панелните жилища също са интересни за купувачите, тъй като са добра възможност за мигриращи хора с по-малък бюджет.

Ако искате да купувате или продавате имот, не избирайте по обява, защото може тя да е фалшива. Потърсете брокер, или компания с референции, след среща с управителя. Проучете няколко фирми и намерете добър партньор, съветва Добромир Ганев.




Още по темата: общо новини по темата: 142
10.05.2021 »
15.04.2021 »
13.04.2021 »
17.02.2021 »
02.02.2021 »
26.01.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.04.2016 г.
0
 
 
Ами да, ще паднат. Кой ще чака по 2 часа в задръстване нза да се прибере в имота си!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: