Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пишман атентатор: Отивах при гинеколога, а не да трепя Очите
Автор: Екип Varna24.bg 11:53 / 10.08.2016Коментари (0)1675
© България Днес
"Отивах към гинекологията да търся една позната. Имахме да си уреждаме финансови взаимоотношения. Дори нямах патлак. Просто се напих, човещинка е!" Това разкри пред "България Днес" Валентин Христов-Шапката, който бе посочен за атантатора на Митьо Очите.

В четвъртък, малко след полунощ, Вальо Шапката влетял мъртвопиян в болница "Софиямед". Той бил гол до кръста и бос и не носел оръжие в него. "Как ще тръгна да правя атентат без оръжие и полугол. Не си спомням къде и какво пих преди това. Може да са ме отровили с нещо", възмутен е Шапката.

Той бе оставен за постоянно в ареста, макар лекото обвинение на районната прокуратура - само за притежание на незаконно оръжие. Патлакът бил открит под седалките в колата "Тойота", с която почерпеният до козирката бандит пристигнал демонстративно до болницата. "Добре че съм стигнал жив и здрав, защото явно съм погълнал некачествен алкохол", разкрива още за случая Шапката.

Прокуратурата решила да го остави затворен заради това, че е осъждан за престъпления от общ характер през 2007 и 2008 година. "Не познавам Митьо Очите, дори не знаех, че е на четвъртия етаж. Не съм и опитвал да се качвам нагоре в болницата", оправдава се бохемът Вальо.

Заедно с него по време на панаира е била и друга негова приятелка, която също е разпитана в полицията. След като бил прибран в Първо районно, Шапката не бил тестван нито с дрегер, нито му е взета кръвна проба за наличие на наркотици в кръвта, а ченгетата коментират, че е бил неадекватен през цялото време на разпитите и очевидно пиян.

Вследствие на инцидента, който вдигна болницата на главата си, завишена охрана ще варди Очите. Дъщеря му Станислава побесняла след случая и поискала преместването на баща й на друг етаж, но не било възможно. Затова и поискала от ченгетата да пратят още хора, за да е сигурна за живота на баща й. Най-вероятно те ще бъдат цивилни, за да не бият на очи.

Димитър Желязков е в стабилно състояние и напълно контактен, макар още да не е разпитан за престрелката в Слънчака, която го прати в болница. На 8 юни соченият за наркобос номер 1 по Черноморието попадна в засада, организирана от Божидар Георгиев -Кравата, твърдят разследващите. Поръчителят на Очите се издирва. Митьо Очите ще остане в "Софиямед" поне до края на август. Непрекъснато му се правят изследвания, но на свиждане идва само дъщеря му.

Валентин Христо-Шапката бе един от ключовите свидетели срещу Златомир Иванов-Баретата, който навремето имал общ бизнес с Митьо Очите. Двамата въртели охранителна фирма "Аркус Сигурност" в Бургас. По време на процеса Шапката се отрече от показанията си, като твърдеше, че е натискан да лъжесвидетелства.

В масивите на МВР той фигурира като приближен до враг номер 1 на Баретата - Димитър Вучев-Демби. Демби обаче се отказал от Вальо, защото се пропил и започнал да се замесва в скандали под влияние на алкохола. Двамата дори не си говорят до ден днешен, гарантираха приближени до Вучев.




Още по темата: общо новини по темата: 113
19.12.2022 »
22.12.2017 »
21.04.2017 »
12.04.2017 »
20.01.2017 »
17.11.2016 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: