Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сървайвърът Марчо се размина само с подписка, съдът не зачете показания на полицай
Автор: Екип Varna24.bg 09:32 / 08.09.2016Коментари (0)1496
© Монитор
Спецсъдът определи най-леката мярка за неотклонение "подписка" за сървайвъра Марчо Марков, обвинен, че е участник в организираната престъпна група на Божидар Кузманов - Божо Кравата, която на 8 юни влезе в сблъсък с Митьо Очите и негови хора в Слънчев бряг.

Според съда няма обосновано предположение за участие на Марков в групата, тъй като според събраните свидетелски показания, той е бил само с хора от нея, без да са посочени конкретни негови действия. Съдът не зачете свидетелските показания на полицая Пламен Димов, който е получавал оперативна информация, че Божидар Кузманов е лидер на групата. Съдът не приема тази информация за достоверна, тъй като не се знаело дали е вярна. Показанията на полицая, че Кузманов събрал хората си преди нападението, били само негов извод, според съда. Той цитира и други свидетелски показания, че Марчо е част от бандата, но нямал конкретни данни за това.

В случай на протест от спецпрокуратурата на 13 септември, Апелативният спец съд отново ще гледа мярката за неотклонение на Марков. Преди три дни той се предаде сам в полицията след двумесечното му издирване.
Прокурорът по делото поиска от съда неговото задържане под стража с аргумента, че според видеозапис в момента на нападението срещу Митьо Очите и хората му Марков е държал в ръцете си мачете. Съдът обаче не се съгласи с това и обяви, че според показанията на свидетел друг мъж, на име Силви, е държал хладното оръжие и по-късно го хвърлил на покрива на съседно заведение. Според разследването организираната престъпна група, оглавявана от все още издирвания Божидар Кузманов е действала от май 2013 година до юни 2016 година в Слънчев бряг и Боровец. Марков участвал в бандата, която била въоръжена и заплашвала конкурентни търговци, нанасяла побой, унищожавала имущество, изнудвала таксиметрови шофьори да плащат всеки месец за престой пред заведенията на Кравата в Слънчев бряг и в Банско, както и продавала наркотици. При инцидента на 8 юни т.г. беше убит бодигарда на Димитър Желязков Александър Алексиев, а Митьо Очите беше прострелян тежко.

Не съм участвал в никаква организирана престъпна група", заяви пред съда Марков. 40-годишният Марчо Марков е роден в Бургас. Разведен е, със средно образование. Има договор, че работи в охранителна фирма и студентска книжка, че учи в Националната спортна академия.

Източник: "Монитор"




Още по темата: общо новини по темата: 113
19.12.2022 »
22.12.2017 »
21.04.2017 »
12.04.2017 »
20.01.2017 »
17.11.2016 »
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: