Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вижте историята на жената, в чийто дом са проходили 12 бебета
Автор: Екип Varna24.bg 10:23 / 11.11.2016Коментари (0)595
© Нова тв
Тя е другото лице на приемната грижа. Всеотдайното. Тревожещо се. Радващото се на детските усмивки и успехи. Казано с няколко - майчиното лице... и сърце. Тя е Виолета Георгиева - първият приемен родител в България, който приема бебе в дома си през 2011 година.

"Не спрях да се вълнувам от първо зъбче, от първа усмивка, от първа стъпка", споделя тя.

И докато някои хора в Северозападна България дават пари на социални работници, за да могат да получат дете, за което да се грижат, Виолета се ядосва защо никой все още не иска да осинови 12-ото дете, което тя отглежда у дома - Мария. Малкото момиченце вече ходи, усмихва се безкрайно чаровно и има прекрасни големи очи. Има само един недостатък. Кожата й не е снежнобяла. Досега само едно семейство е идвало до дома на Виолета, за да види детето, но така и не са решили да го осиновят.

Скоро момиченцето ще стане на една година и Виолета вече планира общ прощъпулник и общ рожден ден на Мария и собствената й внучка, също Виолета. Двете деца са родени в един и същи ден, растат заедно и почти по едно и също време са проходили.

Когато решава да стане приемен родител, Виолета пита първо трите си деца, а след като получава и тяхното одобрение, и това на съпруга си, смело се включва в обученията. Моли да се грижи за бебе. Социалните работници решават да й се доверят и опитват. Получава се. Оттогава до днес в дома й са плакали и са се смели общо девет деца, четири от които за кратко - под формата на "заместваща приемна грижа".

Всички, с изключение на Мария, вече имат свое семейство, а Виолета признава, че продължава да поддържа връзка с повечето осиновители и да следи развитието на децата, въпреки че вече не са при нея.

Благодарение на нейната подкрепа и отдаденост става възможно затварянето на дома за бебета в Шумен. "Няма по-щастлив от мен, че в Шумен вече няма дом "Майка и дете", в Каспичан затворихме дома, в Преслав сега затваряме дома, направиха се къщички от семеен тип", разказва тя. От собствен опит знае, че престоят в подобен дом променя децата. "Едната ми снаха е дете от дом и е много трудно дете, институцията си е оказала влияние и то много", разказва тя.

Обидно й е да чува за "децата банкоматчета", но вярва, че "хората вече са се убедили, че приемната грижа е най-добрата алтернатива на отглеждането на дечицата в домовете".

Между гледането на децата успява да пребори и рака. Не смята да се отказва: "Докогато мога, докогато ме държат ръцете и краката, ще продължавам да се грижа за бебета" и признава: "Исках да направя нещо много важно в живота си и мисля, че това е най-важното нещо в моя живот след раждането на децата ми".

Източник: Нова тв









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: