Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Тръмп се обяви против абортите и за оръжията, приема хомосексуалните бракове
Автор: Екип Varna24.bg 12:55 / 14.11.2016Коментари (0)1490
©
Доналд Тръмп даде първото си телевизионно интервю след победата на президентските избори в САЩ, съобщи Франс прес. В интервюто, Тръмп изрази позиции против абортите и в подкрепа на притежаването на оръжия, и каза, че приема хомосексуалните бракове, цитиран от bTV. 

Бизнесменът опита да успокои напрежението, обхванало страната след избирането му. "Не се страхувайте, ще възстановим нашата страна", каза той, обръщайки се към хилядите демонстранти, които протестират от няколко дни в големите градове на САЩ. Той осъди насилствените действия и тормоза срещу малцинства (мюсюлмани, чернокожи и латиноси), които според някои демократи са се увеличили, откакто Тръмп бе избран за президент. 

В интервюто, записано в дома му в Ню Йорк, новоизбраният президент потвърди, че ще номинира във Върховния съд съдии, които са против абортите и подкрепят притежаването на оръжие. "Ето какво ще се случи. Аз съм защитник на живота и съдиите ще бъдат защитници на живота", каза Тръмп. "Те ще бъдат силни поддръжници на Втората поправка" на конституцията, която постановява, че е право на всеки американски гражданин да притежава оръжие. Тръмп ще трябва да назначи един съдия във Върховния съд, тъй като едно от местата в него е вакантно. 

Той ще може да направи и още назначения по време на мандата си, ако някой от останалите съдии умре или се пенсионира. По отношение на абортите Тръмп смята, че последната дума трябва да бъде на отделните щати, всеки от които трябва да има възможността сам да приема законодателни мерки по въпроса. Новоизбраният президент каза, че няма да повдига за преразглеждане въпроса с гей браковете и припомни, че Върховният съд вече се е произнесъл в подкрепа на брака между хора от един и същ пол. 

Той каза, че ще откаже полагаемото му се възнаграждение като президент, което възлиза на около 400 000 долара на година. "Не няма да приема тази заплата. Няма да я приема", каза бизнесменът. В интервюто, извадки от които бяха излъчени през уикенда, Тръмп обяви намерението си да експулсира до 3 милиона нелегални имигранти. Той показа и гъвкавост по отношение на "Обамакеър" - законът, който позволява на всички американци да получат здравно осигуряване, но чийто начин на функциониране е силно критикуван.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: