Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кметът: Варна може да има постоянно представителство на Мрежата на Европейските младежки столици
Автор: Екип Varna24.bg 13:02 / 16.11.2016Коментари (0)1114
©
"Готов съм да предложа на обсъждане предоставяне на необходимата логистична подкрепа за постоянно представителство на Мрежата на Европейските младежки столици във Варна. Мотивирани сме да работим за утвърждаване на тази мрежа, защото сътрудничеството между градовете ще бъде от полза за реализация на различни младежки политики. Разбираме отговорността на задачите ни през 2017 г. и сме готови да работим активно". Това заяви кметът на морската столица Иван Портних, който се срещна с представители на градовете, спечелили тази титла - от Гянджа, (Азербайджан), Торино, (Италия), Брага, (Португалия), Солун, (Гърция), Марибор, (Словения), Клуж-Напока, (Румъния), част от Мрежата на ЕМС. "Гледаме уверено напред към 2017 г., въпреки политическата криза. Вярвам, че това няма да се отрази на нашите усилия и Варна ще бъде една успешна младежка столица на Европа", допълни кметът.


През 2017 г. Варна ще председателства тази мрежа, в която представители на града ще бъдат от сдружение "Варна ЕМС 2017" - Стояна Стоева и Мирчо Христов - изпълнителен директор, а от страна на Община Варна - Пламена Евтимова и Биляна Раева. По време на разговорите Мушфиг Джафаров - директор на дирекция "Младежки дейности и спорт" на Гянджа - ЕМС 2016, сподели информация за това как протича реализацията на титлата. "Смятахме, че ще се ограничим до това, което написахме в нашата кандидатура. Представихме тази програма на национално ниво, получихме президентски декрет, който включи 9 министри и 2 комисии. Получихме финансова подкрепа от 1 млн. евро, а броят на проектите, които реализирахме, нараснаха от 43 на 250. Домакинствахме повече от 25 международни проекта - някои от тях бяха финансирани от ЕС, но по-голямата част бяха със средства от министерството на младежта и спорта и от националната младежка фондация", каза той. Мушфиг Джафаров предаде покана към кмета Иван Портних от кмета на Гянджа за гостуване при закриването на титлата през декември, когато ключа на ЕМС ще бъде официално предаден на Варна. "Усилията ни през следващата година ще са съсредоточени върху проекти, свързани с иновацията на младежки пространства. Освен това тук, във Варна, ще бъде формулирана политиката на мрежата за следващите три години", отбеляза Мауро Капела от Италия, който е секретар на мрежата.

На срещата присъстваха Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности", Мирчо Христов - изпълнителен директор на сдружение Варна ЕМС 2017, Биляна Раева, председател на УС на сдружението, представители на варненски неправителствени организации и екипа на проекта "Заедно на вълната на иновациите".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Първа лига сезон 2023/24
Катастрофи в България
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: