Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Повдигнаха обвинения на Москов за престъпления по служба
Автор: Екип Varna24.bg 08:43 / 22.11.2016Коментари (0)985
©
Дни след като бе гласувана оставката на кабинета "Борисов 2", прокуратурата повдигна три обвинения на здравния министър в него Петър Москов за престъпления по служба.

Две от обвиненията са свързани с бартера на ваксини, който преди година Москов направи със съседна Турция. Тъй като решението за бартера бе взето от Министерския съвет, във вторник от прокуратурата ще разпитат всички министри в оставка за процедурата, по която са положили подписите си върху идеята на Москов. Те ще обясняват пред прокуратурата как се вземат неприсъствени решения.

Обвиненията на прокуратурата са единствено и само във връзка с финансовите параметри на даренията с Турция, каза министърът на здравеопазването в оставка д-р Петър Москов пред журналисти, след като излезе от следствения отдел на Софийска градска прокуратура. По думите му има още едно обвинение във връзка с производствен процес в "Бул Био", несвързано с дарението с Турция.

"Т.е. окончателно да се ликвидира всяка една спекулация, нито едно от обвиненията, нито част от обвиненията е във връзка с качеството, навремеността и адекватността на ваксините, свързани с дарението", коментира Петър Москов.

По-рано през деня обвинение бе повдигнато и на заместника на Москов Адам Персенски във връзка с дарението на ваксини между България и Турция.

След като излезе от столичното следствие Персенски коментира, че причината за обвинението е дарението на ваксини за туберкулоза на Турция. Персенски посочи, че стойността му е 300 000-400 000 лева.

Държавното обвинение образува досъдебно производство по случая с размяна на ваксини между Турция и България през 2015 година, напомня "Фокус". На 15 април 2016 година главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство по случая. 

Той обясни, че предметът на разследването е свързан с икономическата целесъобразност на сделката. Тогава главният прокурор обясни, че на практика има два паралелни договора за дарение - единият за ваксини към България и другият - ваксини от България към Турция.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: