Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Атомна бомба за варненската публика обещава ансамбъл "Българе"
Автор: Екип Varna24.bg 09:04 / 22.11.2016Коментари (0)1693
©
Атомна бомба за публиката, земетресение по цялото Черноморие и радиационно въздействие, която ще те държи година и ще те накара да се гордееш, че си българин. Това обещава основателят на ансамбъл "Българе" Христо Димитров на варненските зрители, които тази вечер за първи път ще гледат спектакъла "Осмото чудо". Билетите за представлението в Двореца на културата и спорта вече са изчерпани.

"Този спектакъл надмина всички досегашни на "Българе" като въздействие. В "Това е България" изключително силни са танците, в "България през вековете" - драматизмът и актьорската игра, в "Албена" - песните, а в "Осмото чудо" - това е сценарият, реализиран чрез съпътстващия спектакъла филм. Именно филмът прави изключително силно въздействието на хореография", обяснява големия интерес на публиката Димитров пред Дарик.

Около 80 танцьори участват в "Осмото чудо", но във Варна те ще бъдат по-малко. За да подготвят спектакъла, са репетирали три години по 8 или по 4 часа всеки ден. Преди всяко излизане на сцената те отправят молитва, хващайки се всички за ръце.

"Ние не излизаме на сцената без предварително да благодарим на Бог за таланта ни за възможността да съществуваме като ансамбъл. В "Българе" духовната подготовка на изпълнителите е не по-малка от физическата, танцувална и актьорската. Ако ние не сме единни, как ще запалим хората и ще правим тези мащабни спектакли. Ако един човек няма подходящ характер за "Българе", ансамбълът сам го изхвърля, въпреки че аз искам да го задържа, защото е добър танцьор. Както морето се чисти само, така и ансамбълът изхвърля неподходящите хора", дава пример Христо Димитров.

Според него сега е модерно да се танцуват народни танци, докато преди 15 години, когато е прохождал ансамбълът, е било срамно. Той нарича този процес Второ българско възраждане.

"Два са големите проблеми пред България - че българите са силно разединение и всеки се спасява сам, а другият е липсата на вяра в Бог. Ако това се промени, няма какво да спре България и тя ще бъде световна сила", завършва хореографът и продуцент на "Българе".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: