Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Мъка: Майка остана без трите си деца заради мизерните условия, в които живее
Автор: Екип Varna24.bg 10:14 / 30.11.2016Коментари (41)1083
© bTV
Майка от Сливен остана без трите си деца, които ѝ бяха отнети заради мизерните условия, в които живее.

25-годишната Даниела живее в склад за мебели в покрайнините на Сливен. Там няма електричество, а единствената "екстра" е стара печка на дърва.

Жената е принудена да се справя сама с трудностите в живота си. Тя няма работа, нито подкрепа от близките си. Когато губи бащата на децата си, неговите роднини я прогонват от дома им заедно с децата. Тогава тя отива при леля си, която живее под наем в две стаи. Те обаче не отговарят на необходимите условия за отглеждане на дете, твърдят от отдел "Закрила на детето".

Вместо да помогнат на Даниела, социалните работници взимат двете момченца и момиченцето от майката и ги изпращат в различни приемни семейства. Сега майката разполага само с два месеца, за да докаже, че може да се грижи за тях. Ако тя няма условия да гледа децата, те ще бъдат дадени за осиновяване.

"Аз си го обяснявам, че страшно много харесаха децата ми, да и те наистина са хубави, затова ги взеха. Но не мисля, че ако ти харесат децата, трябва да ги вземеш от майка им", коментира Даниела.

Социалният работник по случая Стоянка Добрева обаче твърди, че Даниела сама е подписала декларация, че не може да се грижи за малките. Действията на отдела били според закона и защитавали правата на децата, тъй като майка им не им осигурявала необходимите условия за живот.

Близките на Даниела твърдят, че тя е добра майка и упрекват социалните, че са ѝ отнели децата. Те призовават институциите да ѝ помогнат да осигури подходящо жилище на децата си.

"Бедни сме, това е най-лошия порок в България, и дори на собствените си деца не можем да помогнем", коментира близка на Даниела.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Това безсърдечно, та това и е всичко. Тя заради тях живее
+2
 
 
Да тие-а и Българията помага на циганите за Българите робство.е*ати и политиците помияри - ще дойде Видьов ден и тогава ние(народа) ще ви изчукаме.
-1
 
 
Майка съм на три, вече пораснали деца, тогава времето не беше никак леко! Да родиш не означава, че си майка и то грижовна, на 25 години,с три деца и сега сълзи и сополи пред медиите!!!??? Голяма спекулация е това! Майчинството е отговорност и дълг!
0
 
 
От сайта на бТВ:
цитат:
Ако искате да помогнете на Даниела, можете да се свържете с нея на телефон 0884 02 70 51
+5
 
 
Това е ниската самооценка на една държава да не може да се погрижи за малолетните си поданици!!!Гняв ,срам и възмущение -това е личното ми мнение.Деца не се отделят без причина от майката,защото никой по-добре не може да се погрижи и да ги обича от нея.Това е безсилие и безпардонност.За декларацията съм сигурна,че й е било вменено да я подпише или най-малкото не й е обяснено правилно какво подписва.Убедена съм,че няма нищо по-лесно от това да заблудиш една премръзнала и обезверена душа.Ето ти го мотива да й отнемеш децата. От друга страна тази жена ме възхищава !Да родиш три деца в България и да ги отгледаш сама без съпруг и без ничия подкрепа ,дами и господа,това е подвиг в днешно време!Тази жена ме възхищава много повече от хилядите напудрени българки ,които с цигарата в ръка отглеждат едва по едно дете ,което веднага след раждането спират даже да кърмят ,що то "тя нямала кърма",а всъщност предпочита да пуши ,вместо да кърми.Срещам стотици такива всеки ден по детските площадки,където гласно обясняват че повече(деца) не й трябвали. Да,мисля ,че Даниела е имала много други избори,освен този ,да отгледа сама децата си.Но тя не се е отказала,не е избягала.Тя е останала до тях и те са си били всичко.Това ли е греха й?Това ли е престъплението й,че е била майка?Дайте да я накажем!Да я я убием като я лишим от децата й,защото няма къде да ги гледа.Въобще ,ако може да спрем в България раждането на българчета.Нали бездруго домакинствата са бедни и децата са лукс.Нека само да се раждат циганчета.Тяхното отглеждане поне се обезпечава от държавата.Те са ни достатъчни заедно с вълната от мигрантчета,даже предостатъчни.
+6
 
 
Иначе си отглеждаме афганистанци, иракчани, сирийци и още една банда незнайни от къде утрепки, а българите в България кучета ги яли!
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (26)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: