Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Таксиджиите във Варна се оплакаха от некачествени туристи! Съветници ги контрираха
Автор: Пламена Николова 15:09 / 30.11.2016Коментари (3)2069
© Varna24.bg
Илюстративна снимка
Минималната цена за километър пробег на таксиметров автомобил през деня да бъде 0,90 лв., а нощем 1 лв., поискаха от синдикат "Авто 94" по време на заседание на ПК "Транспорт", предаде репортер на Varna24.bg

Цената била изчислена на база себестойност на услугата, обясни Димчо Иванов, председател на синдиката.

Въпреки твърденията на синдикалиста, че нормалната цена на услугата във Варна е 1,56 лева на километър, с включени всички разходи и печалба от около 0,26 лева на километър, съветниците отхвърлиха предложението и решиха на предстоящото заседание на съвета да бъде предложено такситата в града да карат на досегашните цени, гласувани след бурни дебати миналата година. 

Минималните прагове, приети миналата година, са 0,75 лева за километър дневна тарифа и 0,85 лева нощна.

"Хората са бедни и гледат най-евтиното. Напрежение имаше и през лятото. Не можахме да возим туристи, защото бяха некачествени - хора, които идват за да спестяват в България, а не да харчат пари", заяви Димчо Иванов по време на заседанието на комисията.

"Вие ще се оплаквате винаги от нещо. Сега хората ви били бедни, туристите не ставали... Това не е социална услуга", контрира го съветникът Христо Атанасов.

"Аз съм против да се вдига цената на база бакалски сметки и фактори като дъжд, вятър и мъгла", коментира съветникът Мартин Андонов.

"Не режете пододената ви ръка, защото няма методика и закон, който да ни задължава да вземаме това решение и да сме регулатор на цените. Има пазарен принцип. Вие и сега като искате си карайте на левче. Ние миналата година направихме достатъчно. Вие трябва да решите проблемите помежду си", коментира общинският съветник Димитър Карбов.

От "Авто 94" признаха, че напрежението в бранша в момента се създавало не заради цените на превоза, а заради новия годишен патентен данък на таксиметровите шофьори. В тази връзка от там поискаха разсрочено плащане на налога или поне вноската да се дава два пъти годишно. 

Председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов обясни, че за да бъде взето подобно решение на местно ниво трябва да се спазят определени процедури. 

Те предвиждат предложението да бъде качено в сайта на Общината, където да стои в продължение на 30 дни, и след това да бъде евентуално прието.

От синдикат "Авто94" внесоха предложение за разкриването на нови 30 стоянки за таксиметрови автомобили в града. Те настояват места за жълтите коли да има и по спирките във Варна, там където това е възможно. От синдиката са на мнение, че трябва да останат и досегашните места за престой на такситата с изключение на площадката пред Катедралата. 

Съветниците решиха да се допитат до дирекциите "Собственост" и "Инженерна инфраструктура", както и до Комисията по безопасност на движението. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
още миналата година трябваше да им го кажат това,че всеки може да си кара на колкото иска,а не да го изискват с закон.Тоя умник все разправя,че СЕБЕСТОЙНОСТТА е 1,50,а те милите карат на загуба видиш ли.....смешко
0
 
 
Пред да си открият нови стоянки, нека да кажат на колко стоянки имат тоалетни, и къде си вършат естествените нужди през работно време. На всяка стоянка задължително ТОАЛЕТНА! Ако искат не 30, а 60 да направят.
Aнонимен
на 30.11.2016 г.
0
 
 
Некачествени сте вие, прости бакшиши ! Византийски изедници, не се наядохте, мама ви мръсна ! Като започнете да предоставяте истинска услуга, а не винаги да са заети всички коли - тогава искайте.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
България в еврозоната
Смъртни случаи в България заради фентанил
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: