Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Гонзо с разтърсващо признание как е починал баща му
Автор: Екип Varna24.bg 09:29 / 02.12.2016Коментари (6)1461
© Varna24.bg
Всички знаете кой е Георги Иванов. Гонзо няма нужда от представяне. С него направихме едно нетрадиционно интервю, в което говорихме не толкова за футбола, колкото за някои лични неща от неговия живот. И най-вече за баща му - легендата на Пловдив Александър Иванов. Георги никога не е бил толкова откровен. Убедете се сами...

-Георги, как премина детството ти и кои са най-ярките ти спомени от него?
- Имах щастливо детство. Даже бих казал - много щастливо до момента, в който баща ми почина. В родния ми квартал в Пловдив имаше много деца. Не се спирахме - играехме на криеница, на стражари и апаши, на футбол. Тогава се сприятелих с доста момчета, с които сме приятели и до днес.

- Как се запали по футбола?
- Откакто се помня, винаги съм искал да стана футболист. А и все пак съм от спортно семейство - баща ми е бил футболист, а майка ми е играла баскетбол в силния отбор на Марица. Бях на 10 години, когато се записах в школата на Локомотив (Пловдив). Татко, който навремето е бил една от звездите на Ботев, прие нормално новината, че съм започнал тренировки в другия голям пловдивски тим.

- Баща ти е бил един от най-добрите футболисти в Пловдив. Гледал ли си негови мачове?
- Не, защото той се отказва много рано - на 26-годишна възраст, а си отиде от този свят на 33. Имам само един по-ярък спомен. Баща ми и съотборниците му бяха на лагер в Слънчев бряг в хотел "Кубан" и аз бях за няколко дни при тях. Но негови мачове - за съжаление не помня.

- Какъв човек беше той? Какво те съветваше и какво си научил от него?
- Баща ми беше голям човек за мен, а аз исках да приличам на него. Не на футболиста Александър Иванов, а на човека. Той беше моят личен пример в живота - как да се държа, как да общувам с хората, как да се отнасям към тях. Да не се предавам, да се боря сам и да намирам изход от всякаква ситуация.

- Каква е истината за смъртта на баща ти? Носят се какви ли не слухове.
- Много глупости съм чувал и чел. Много! Това са безкрайни измислици и тъпотии. Затова сега за първи път ще разкрия какво точно се случи с него. Три месеца преди да почине, татко претърпя автомобилна катастрофа с автомобил. 25 дни беше в кома. След като излезе от нея, се наложи цели три месеца да бъде в психиатрия, защото не беше никак добре. Лечението премина... Изписаха го... Малко след това обаче настъпи голямата трагедия. Блъсна го автобус. От това почина баща ми - след като го удари автобус. Майка ми оттегли обвиненията към шофьора, защото се доказа, че татко се е движел по средата на пътя. Ето това е истината. Не е нужно на никого да обяснявам за моя личен живот. Затова, което преживях тогава като 13-годишен.

- Как разбра лошата новина и помниш ли погребението му?
- По време на инцидента татко не е имал документи в себе си. Наложило се е майка ми да отиде в моргата, за да го разпознае. Аз научих от Славчо Хорозов - бившия централен защитник на Ботев. Ние бяхме комшии и много близки с него. Той ми каза за случилото се... На погребението имаше много хора. Но после останаха много малко хора до мама, до мен и до сестра ми...

- Разкажи ни нещо повече за майка ти и сестра ти?
- Майка ми е уникална жена. След като татко почина, тя не се предаде. Напротив - захвана се да работи на две места, за да ни издържа, защото имахме много трудни моменти. Имаше дни, в които просто нямаше какво да ядем. Но мама успя да излезе от тежката ситуация. Сестра ми е с 5 години по-малка от мен. Има добро семейство и две прекрасни дъщери - да са живи и здрави моите племеннички. Аз винаги съм бил и ще бъда до майка ми и до сестра ми. Намеря ли малко свободно време, отскачам да ги видя.

- Как се запознахте със съпругата си Мариета?
- О, с Мариета се познаваме от деца. От един квартал сме. Живеехме на 100 метра един до друг. Нашите съдби са свързани. На 17 години станахме гаджета и така до ден-днешен сме заедно. Тука пак се сещам за жълтите бомбастични новини по мой адрес. Постоянно ме развеждат, но аз съм си с Мариета.

- Кога беше сватбата ви?
- На 14 март 1999 година. Много приятели присъстваха на тържеството. Сред гостите бяха всички от Локомотив (Пд) и Левски.

- Можеш ли да ни опишеш как преживя раждането на сина ти Александър?
- 29 септември 1999 година е един от най-щастливите дни в живота ми. Синът ми се роди в София. Колкото алкохол сме изпили, синът ми трябва да живее 100 години.

- Върви ли Сашо по твоите стъпки?
- За мен по-важното е стане добър човек. Да е културен, възпитан и да успее в живота. Дали ще направи кариера във футбола - не е толкова от значение. .

- Някои бивши играчи на Левски помнят ерата "Чорни" с многото пари. Ти с какво я помниш?
- Категорично не само с парите. Ние бяхме много силен отбор - като футболисти и личности. За 5 години станахме 3 пъти шампиони.

- Още ли си страстен пушач?
- Да. Започнах да пуша на 17 години, но цигарите никога не са ми пречели. Няма да ги спра, каквито и картинки да слагат на кутиите. Не смятам, че цигарите са най-големият бич или враг на здравето. Стресът, например, е по-вреден. А и не само той...

- Кои са били най-сладките и най-горчивите цигари в живота ти?
- Разбирам подтекста на въпроса ти. Аз съм доволен от своя живот. Всичко, което съм поискал, съм го постигнал абсолютно сам - без ничия помощ. Имал съм трудности и то никак малко, но те ме направиха по-силен, те ме калиха. Не мога да се срамувам от нито едно действие в живота си. Така че, казано с две думи - пушил съм предимно сладки цигари (смее се).

Източник: Румен Илиев, Блиц


Още по темата: общо новини по темата: 51
21.03.2017
15.02.2017
11.02.2017
09.02.2017
08.02.2017
07.02.2017
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сашо мир на праха му,беше личност,талант който рано трябваше да напусне професионалният футбол.Възпитал е правилно малкият Гошко който често обикаляше около масата.Не веднъж сме били с Сашо заедно.Не знам защо по-късно гледаше на Ботев като омразен отбор ,въпреки че като малък му беше фен.Няма да забравя как на Колежа някакъв лешпер го замери с бутилка,а той я изпи без да подаде оплакване.Мъжкар.След като замина в София го оприличаваха на новият Гунди.Жалко че не можа да се реализира зад граница.В историята на родният футбол ще остане като екзекутора на червените.А кървавият гол ще се помни дълго.Има още доста истини които е премълчал,но така правят сериозните хора.Пожелавам му успех в треньорската професия.
+3
 
 
Сашо Иванов беше страхотен футболист ! Имаше брилянтна техника, мощ, поглед , пас, бързина и страхотен удар. Беше един от най-талантливите пловдивски футболисти за всики времена и дори когато спря с големия футбол , той не престана да обича играта. Само тези които са го гледали, могат да знаят това. Футболът беше в кръвта му. Той продължи да играе за развлечение, но в играта винаги влагаше цялото си сърце. Игра в "А" Окръжна група в отбора на Войводиново и Петрол . За кратко беше бензинаджия заедно с верните си приятели Димо-вратар, Пламен-центр. защитник и други бивши футболисти с които ритаха по селата. Дори в селските мачове лвачеше страхотно и рашаваше мачовете. Беше уравновесен и скандалите не бяха в репертоара му. Винаги когато съм го срещал съм си мислил , че нещо му тежи. Мъчно ми беше за него, за таланта му и за реализацията му, може би защото винаги съм го харесвал и съм очаквал много от него... Струваше ми се , че и той самият беше в подобно настроение в повечето случаи. Някак не беше радостен, не беше щастлив... Не искам да ровя в сърцето на Гошо, но истината задължава да признаем и другото увлечение на баща му/ Сашо/. Алкохолът не прощава на никому . Не прости и на Сашо :( Катастрофата идва след запой в ресторант "Филипово"... Много жалък край на един млад живот на страхотен човек и голям талант. Чудесно е обаче, че Гонзо израсна като добър човек и винаги в постъпките си е бил голям мъж отличаващ се с честност и принципност. Днес се радвам да прочета топлите думи които е казал за баща си. Подобно отношение му прави чест. Един достоен син на един добър човек ! Дано и малкият Сашо стане един добър човек. Да е културен, възпитан и да успее в живота. Защото и във футбола и в живота имаме нужда от такива хора.
0
 
 
Въпреки, че е "буфер" и "говедо", Гонзо е мъжкар... харесвам го... преди няколко години го замериха с бутилка на мач с Левски на Коматево, уцелиха го... след края на мача, журналиста го попита за случилото се, на което той отговори: "Каква бутилка.... няма такова нещо.... ".... Дори на последния мач, запалка се разби в главата му, а той не помръдна и не изрева.... (знаем как реагират в подобни ситуации, разните му там Чечовци, Тройчовци и т.н.)...
Здравейте! На 03,08,2019г. в темата ви "Ботев повеждаше два пъти срещу Етър, но не успя да стигне до победа", някакъв е влязъл в моя профил и е писал с моя ник baionzi. Дали може да го блокирате? Благодаря!
на 01.12.2016 г.
-5
 
 
за Цеца красимирова и другите - не го питахте
+10
 
 
Поздравления за интересните въпроси.Какво се случи с детската школа по футбол с която големият защитник на Ботев Пловдив - С.Хорозов се занимаваше преди няколко години ? Децата освен на помощните игрища на 9-ти Септември играеха и на стадиона на Сокол- Марково известно време.Щеше да е малко по-образователно ако Гонзо беше цензурирал възрастта на цигарената си зависимост, но го поздравявам,че не излъга,което е много по-ценно в спортния дух на феърплея. Много малодушници мразят хората изцяло заради професионалната им кариера(футболни пристрастия в случея).Олигофрените обаче не разбират ,че личностите се определят по това - какво са постигнали през житейското си време,а не - какво не са сторили.. Весели празници на всички "не хейтъри" и здраве за всички хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: