Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продават живи елхички с благотворителна цел във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:37 / 05.12.2016Коментари (0)1135
©
Заедно с възпитаниците на Общинския детски комплекс във Варна Североизточно държавно предприятие даде символичен старт на коледната благотворителна кампания, която Министерството на земеделието и храните организира под наслов "Купи жива елхичка, помогни на дете".

Държавно горско стопанство Варна подари на ОДК жива елха, която децата с радост украсиха. Те изразиха готовност да се грижат за дръвчето и след като го засадят в двора на комплекса.

"Детските усмивки са най-подходящият начин да обявим началото на благотворителната кампания, с която горският сектор се ангажира за втора поредна година", коментира Владислав Георгиев, зам.-директор на ДГС Варна. Той информира, че от 8 декември (четвъртък) в сградата на стопанството, на ул. "Радко Димитриев" №10 започва продажбата на живи елхички, чрез която ще бъде подпомогнато лечението на петгодишно момиченце, което страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия. За каузата ще бъдат дарени по 5 лв. от цената на всяка продадена жива елхичка.

Миналата година благотворителната кампания на МЗХ, в която се включиха държавните горски предприятия, събра 35 000 лв. Дарените средства бяха използвани за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.
Североизточно държавно предприятие, стопанисващо държавните гори на Варна, Добрич, Търговище и Шумен, организира благотворителна продажба на живи елхички във всяко от стопанствата към областните градове.

Освен в морската столица, от 8 декември коледни дръвчета с коренова система ще се продават и в административните сгради на ДГС "Шумен" (на ул. "Л. Каравелов" 28 А), на ДГС "Добрич" (на ул. "Марин Дринов" № 5), както и на ДГС "Търговище" (на ул. "Цар Освободител" № 22). Цените са поместени на сайта на предприятието: http://sidp.bg, като варират в зависимост от вида и размера на дръвчетата.

Желаещите да си закупят елха могат да го направят и в ДЛС "Балчик", ДЛС "Шерба", ДГС "Суворово" и ДГС "Върбица".

Глобата за незаконно добита елха е от 50 до 3 000 лв. за физическите лица и от 100 до 5 000 лв. за юридическите, напомнят от Североизточно държавно предприятие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: