Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнесът в Девня оборудва модерни кабинети по практика за новите професионални паралелки
Автор: Екип Varna24.bg 16:43 / 05.12.2016Коментари (0)1656
©
Бизнесът в Девня ще оборудва изцяло и за собствена сметка три модерни кабинета по учебна практика за нуждите на новите професионални паралелки в СУ "Васил Левски", в които през идната учебна година предстои да бъдат обучавани гимназисти след завършенVIII клас. Това стана ясно на провелата се днес работна среща между представители на Община Девня, индустриалния комплекс, Регионалното управление по образование (РУО) - Варна и ръководството на средното училище. 

По предложение на кмета Свилен Шитов участниците си разпределиха отговорностите по отношение на всички административни стъпки и проучвателни работи, които трябва да бъдат предприети, за да може план-приемът за новите две паралелки да бъде заявен и утвърден в законовите срокове.
Стана ясно, че специалността "Автоматизация на непрекъснатите производства" няма аналог в цяла Варненска област, което ще наложи работната група да посети професионална гимназия в Пловдив, за да почерпи специфичен опит за организацията на учебния процес по това направление.За другата специалност - "Електрообзавеждане на производството" - ще се проучат добрите практики в ПГ по електротехника - Варна. 
 
Най-вероятно от там ще бъдат осигурени поне двама педагози с инженерно образование, които да преподават на учениците в Девня. Те трябва да обиколят заводите в индустриалния град, за да адаптират адекватно бъдещата техническа лаборатория в СУ "Васил Левски", както и да изготвят списък с необходимите учебници и пособия за онагледяване на материала. Експертите по организация на средното образование към РУО-Варна гарантираха, че няма да има проблем с намирането на педагогически кадри с инженерно образование за нуждите на учебния процес в СУ "Васил Левски" - гр. Девня. 

След Нова година ще се разгърне същинската част на кампанията за двете нови паралелки, която ще обхване и съседни на Девня населени места. Кметът Свилен Шитов пое ангажимент общинската администрация да организира родителски срещи, на които ще бъдат канени и представителите на индустрията, за да презентират от първо лице пакетите с материални и социални стимули за учениците.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Енергийна криза
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: