Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Таксиметров шофьор изхвърли на пътя жена в безсъзнание
Автор: Екип Varna24.bg 12:04 / 16.12.2016Коментари (7)950
© БНТ
Таксиметров шофьор изостави жена в безсъзнание на пътя. Той извадил жената от колата и я оставил на тротоара, без дори да повика медицинска помощ, съобщава БНТ. Инцидентът се разиграва в ранните часове на вчерашния ден на централната столична улица "Раковски". 

Там таксиметровата кола спира и пуска аварийни светлини. По това време на мястото са и две момчета, които снимат случващото се. Те не пожелаха да застанат пред камерата ни, но ни потърсиха, за да разкажат това, което ги е възмутило. 

"От задната седалка изпадна жена. Започна едно дърпане, не мога да се сетя дали човекът се опитваше да я прибере, или да я измъкне. Измъкна я в крайна сметка". 

След като таксиметровата кола оставя жената, изчаква малко и потегля. Тя остава да седи в несвяст в близост до пътното платно. Тогава момчетата се обаждат на телефон 112, за да повикат помощ. Потърсихме превозваческата компания, за да попитаме защо техен служител изкарва от колата си клиент в безпомощно състояние. 

По думите им жената е била в нетрезво състояние, а шофьорът на смяна е искал да измие колата си след нея. 

Красимир Делев - Гл. инспектор в таксиметрова фирма: "Той и колегата му я изнасят и я оставят встрани. Не са я оставили на платното. - Жената може да припадне и да я блъсне кола. Осъзнавате ли? - Възможно е. -Тогава защо смятате, че не трябва да бъде наказан шофьорът? - Защото не трябва да бъде наказан, защото му е съсипан денят... - Вие казвате, че му е съсипан денят, но ако тази жена падне на платното и бъде сгазена, това не е ли нещо, което е много по-тежко и много по-страшно? - Разбира се, но защо някой трябва да носи отговорност, че тя се е докарала до такова състояние". 

И така се оказва, че за една от най-големите таксиметрови компании е по-важно защо жената е била в несвяст, отколкото какво може да ѝ се случи, докато тя лежи изоставена до пътното платно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Таксито не е кенеф, но е трябвало просто да се обади и да изчака линейка. Иначе ако тази дрогираната или пияна, ако наистина вземе че пукне на шосето, той е съучастник в убийство.
-2
 
 
Да бе, длъжни ли са да се занимават с пияниците?!
+2
 
 
Ако е такава защо я качва? Като я вижда в какво състояние е. Никой не знае какво е довело до състоянието на жената. Всичко е възможно и отрепки има, и хора, които не си знаят мярката. Всички сме съгласни, че тя не е се е надумкала като свиня(колкото и да е грубо) в колата. Може да я вози пияна - заляна да и вземе парите. В крайна сметка- каквато и ще да е, не е в това въпросът, а в това ние какви сме. На всеки и всичко може да се случи, и е немислимо да оставиш някой да умре.
-2
 
 
Какво е виновен той? Някаква к***а/наркоманка се е убила от пиене, кой знае какво му е говорила вътре и дали е буйствала, а той да я държи и да я гледа мило. Спрете да защитавате отрепките, защото станаха повече от нормалните хора!
+4
 
 
Истината е, че вече все по- рядко се срещат основни наченки на човечност. И още повече- наличие на елементарна загриженост за живота на друго човешко същество! Да, не им е лека работата на шофьорите, има и всякакви клиенти- досадни, пияни, откачени! Факт! Но.... На кого му е лесно и коя работа е лека? И аз не съм била длъжна да търпя досадни размишления и оплаквания, качвайки се в такси след дълъг и изморителен работен ден, но съм изслушвала възпитано. По същата логика- с какво аз или други клиенти сме отговорни за това на кого и как му е минал деня? Въпросът е в минималната толерантност и търпение. Възпитание и основополагащи ценности. Стана нормално и естествено да се говори, че някой "може да умре!" К'во толкова! Хлябът е свършил в магазина ,ще отидем в другия! Толкова ли е трудно да свалиш човека от колата, да го оставиш на тротоара и да звъннеш за помощ? Да изчакаш да дойдат и тогава да тръгнеш! Доматите за салатата няма да презреят и ракията няма да се стопли, ако помогнеш! Никой никого на гръб няма да носи! Просто едничка човечност, не, братче!Напсувай, викай, ма помогни! Това е човешки живот!Всяка професия има рискове и неприятни моменти. " Ефектът на снежната топка!" Лошотията ражда такава!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: