Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Телефонни измамници изплашиха до смърт дете от Варна
Автор: Пламена Николова 13:44 / 16.12.2016Коментари (10)14297
© Varna24.bg
За фрапиращ случай, при който ало измамници са успели да подведат дете и да го изплашат до смърт, споделя майка от Варна в социалната мрежа. За Varna24.bg жената допълни, че вече не смее да оставя сам синът си у дома и всеки ден близки и роднини дават дежурства при изплашения малчуган.

Ето какво разказа дамата: "Мили родители, моля, прочетете това, ако вашето дете прекарва деня само вкъщи. Всички ние сме говорили с децата си за телефонните измами, предупреждавали сме ги да не вярват на никого, да не вдигат телефон, да не отварят вратата... Но... Явно никога не е достатъчно.
Моят малък син е на почти 11 години. И друг път са му звъняли измамници и се е оправял с тях. Днес, обаче, историята е била достатъчно правдоподобна за него и той се е хванал. 

"Телефонът на майка ти се подслушва, не й звъни. Намери бижутата и златото вкъщи и ги сложи в хладилника, там няма да ги открият".

 Това е била версията, за да не предупреди никого, след като наивно е признал, че е сам вкъщи. Звъняли са му десетина пъти с точни инструкции, къде да рови. 

Вкъщи беше същото като след обира преди 5 години - обърнато с главата надолу. След като им казал, че не открива нищо, през сълзи, те са спрели да звънят. 

Заварих го барикадирал вратата и с нож в ръка, за да се отбранява, защото щели да идват бандити да ни оберат и е било много важно да скрие всичко ценно в хладилника, защото имали металдетектори...

Разказвам ви това, защото мислих, че на нашето семейство не може да се случи. Е, случи се. Слава богу, че не е открил нещо, което да им даде...", споделя притеснената варненка.

 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.12.2016 г.
0
 
 
явно ни соестяват някаква част от историята защото на мен не ми стана ясно от какво толкова се в исплашило дете което и преди се е "справяло" с телефонни измами
Aнонимен
на 16.12.2016 г.
-1
 
 
Защо дете на 11 години е оставено само в къщи??? Има закон,който забранява това и социалните ако научат,може да имате проблеми!!! Така,че много неразгласявайте случката,за да не си навлечете проблеми!!!
0
 
 
Гaдове,нa дъщерями нa телефонa от двa месецa се звъни от всевъзможни държaви,
0
 
 
Кофти ситуация, но не са я взели предвид, като са връчили телефон на детето. Повечето телефони имат функция да блокират всички входящи, които не са записани в контактите. Така че, използвайте я. А и една камера над вратата или терасата струва 50на лв, не е кой знае каква инвестиция да повишат сигурността си.
+2
 
 
Аз не мога да разбера, кога ще се задейства полицията, всеки ден има такива случай. Кога ще има сериозно наказани за тези измами. Всеки ден някоя баба хвърлила от балкона, злато и няколко хиляди. Кога ще бъдат хванати и кога ще бъдат наказани. Със сигурност знаят кои са "главатарите" на тези групички.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 16.12.2016 г.
+1
 
 
Много леко им се разминава и затова продължават!
+2
 
 
Не знам дали ще помогна с нещо, но същата история е изиграна вчера и в Константиново, само че жертвата не е дете. Свидетели са забелязали около къщата бял микробус с начална буква А. Повече не са успели да видят.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: