Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Брутално убийство на бизнесмен разтърси Български извор
Автор: Екип Varna24.bg 16:50 / 20.12.2016Коментари (0)1405
© Уикипедия
Брутално убийство в понеделник вечер разтърси тетевенското село Български извор. Ликвидиран е бизнесменът Иван Масърлиев.

Безжизненото тяло на 80-годишния мъж открила жената, с която живеели на съпружески начала. Тя се прибрала от магазина, който бил собственост на Масърлиев, около 22 часа. Намерила го проснат на пода с вързани с кабел ръце и крака и омотани уста и шия с плетен бинт. Метална каса, в която държал пари и ценности, зеела разбита и празна. Потресената Таня повикала съсед, който пък алармирал полицията, пише "24 часа".

Иван Масърлиев е първият развил частен бизнес в Български извор. Имал обаче маята, както казват местните - още по социалистическо бил закупчик, търговията му била в кръвта. Започнал със заведение на паркинга в Роденец - през селото минава пътя София-Варна. 

После направил и магазини. Не бил обаче алчен и себичен, помагал на роднини и приятели, давал пари на заем, напътствал и разкривал опита си. Няколко пъти пробвали да го оберат, разказаха хора от селото. Даже преди десетина дни му откраднали плазмен телевизор.

"Ама то това е кокошкарска работа. Но да посегнат да го убият, значи много пари, а може и злато, да са задигнали от касата", смятат местните. 

Иван бил бохем с хазартен дух. Имал 3 брака зад гърба си. От първия му се родили син и дъщеря, които се задомили надалече. Преди няколко години заживял с 15-20 години по-младата учителка Таня от Плевен. След трагедията тя споделила, че ще затвори къщата и ще се прибере при родителите си.

"Във вечерта на убийството, около 21 часа, седяхме в местен ресторант с кметовете на Български извор и на Глогово", разказа Адриян Милчев, кмет на Галата.

Направило им впечатление, че на съседна маса се настанили двама непознати млади мъже и поведението им било доста съмнително - през цялото време седяли като на тръни, оглеждали се.

"Ние тук всичките се знаем, а на тези определено не им бе чиста работата", допълва Милчев. 

С 1400 жители Български извор е сред най-големите села в Ловешка област. В него има полицейски участък, но няма постоянно полицейско присъствие или поне дежурен нощем, жалват се хората. Казват, че живеят в постоянен страх и дават пример: от октомври до сега са извършени 20 кражби и нито една не е разкрита. Сега вече като станало и убийство се надяват да бъде сторено нещо за безопасността им.

"През селото минава главен път, спират хора всякакви - нуждаем се от полицейска закрила преди да е станало друго зверско престъпление", казват те Иван Масърлиев е издъхнал от задушаване, чрез пристягане на бинта, е заключението на съдебния лекар. По случая е образувано досъдебно производство.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: