Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Откриха рекордно количество наркотик за над 2 млн.лв., спасиха животи
Автор: Екип Varna24.bg 13:38 / 23.12.2016Коментари (0)823
©
Окръжна прокуратура -Ямбол задържа за 72 часа и внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка "задържане под страда" спрямо четирима мъже, които са обвинени за държане с цел разпространение на над 40 кг хероин в гр.Ямбол и в с.Радовец, общ.Тополовград.

Мъжете са задържани от полицейски служители на 21.12.1016г. в гр. Ямбол, при опит на продажба на част от високорисковото наркотично вещество.

Подробности за провелото се разследване дадоха днес (23.12.2016г.) Апелативният прокурор на гр.Бургас - г-н Любомир Петров, Заместник-апелативният прокурор на гр.Бургас - г-жа Йовита Григорова, Окръжният прокурор на гр.Ямбол - г-н Дойчин Дойчев, Главният секретар на МВР Главен Комисар Георги Костов, Директорът на ГД "БОП" Главен комисар Ивайло Спиридонов и Директорът на ОД на МВР-Ямбол - г-н Генчо Иванов, които се срещнаха с медии.

Общо 22 претърсвания и изземвания са извършени само за 36 часа, съобщи Апелативният прокурор на Бургас - Любомир Петров. Той добави, че един от обвиняемите е от гр.Ямбол, а другите трима са от с.Радовец. Те са обвинени в извършване на престъпление по чл.354а ал.2 вр. с ал.1, вр.чл.26, ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК. За това престъпление в предвидено наказание "лишаване от свобода" за срок от 5г. до 15г. и "глоба" в размер на от 20 000 лв. до 100 000лв. Апелативният прокурор добави, че по-късно днес в Окръжен съд-Ямбол ще бъде проведено заседанието по внесеното от Прокуратура искане за определяне на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо обвиняемите. От думите му стана ясно, че хероинът е за 2 милиона лева по цени, определени с Постановление на МС, а трима от четиримата обвиняеми вече са осъждани. В заключение г-н Любомир Петров оцени високо съвместната работа на Прокуратура и МВР, която за пореден път е довела до постигнатия отличен резултат.

Главен комисар Георги Косто също отличи отличното сътрудничество между институциите. Той съобщи, че по разкриване на престъплението се е работило от два месеца, като в последния етап на реализацията са се включили полицейски служители от Областните дирекции в Ямбол, Сливен и Хасково. Главен комисар Костов добави, че мъжете са задържани при опит за продажбата на 5 кг хероин пред магазин на известна немска търговска верига. При последяващите действия, разследващите са открили и останалата част от хероина в къща, намираща се в с. Радовец. Костов каза още, че 60 процента е чистотата на задържаното наркотично вещество, а цената му на улицата би била в пъти по-висока от тази на държавата.

Главен комисар Спиридонов обърна внимание на факта, че задържаното количество хероин е предназначено за вътрешния пазар, което го прави едно от най-големите изобщо задържани такива в страната. Спиридонов поясни, че е имало и по-големи количества задържани в резултат от контрабанда, но този хероин е един от рекордните като количество, открити в жилище.

Припомняме, че само преди дни отново на територия на обл. Ямбол бяха задържани двама мъже, обвинени в контрабандно пренасяне на 8 кг хероин, а през лятото на ГПП "Лесово" бе задържан ирански шофьор на камион пренасящ около 400 кг хероин.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: