Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Девня търси имуществена отговорност от бившия шеф на поликлиниката в града
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 23.12.2016Коментари (0)1622
©
Д-р Красимир Динков
Да бъде подаден сигнал до Агенцията за държавна финансова инспекция и иск за причинени имуществени вреди от бившия управител на ДКЦ I и МБАЛ - Девня д-р Красимир Динков.

Предложението на кмета Свилен Шитов бе гласувано единодушно от общинския съвет в индустриалния град на последното му за годината заседание. Основанията за тази мярка са натрупаните дългове от общо 450 хил. лева на двете дружества при 3-годишното управление на бившия шеф, който междувременно е получавал твърде неприлична за българския стандарт месечна заплата. Отделно от това вътрешен одит е констатирал, че за периода 2013-2015 година в поликлиниката е извършвана незаконосъобразна дейност, която включва и липса на разходооправдателни документи, стана ясно от докладната на кмета.  

На последното си за годината заседание местният парламент одобри капиталовите разходи на общината за догодина. С пълния размер на целевата субсидия от държавния бюджеттрябва да бъде ремонтирана сградата на бившата детска градина в кв. "Девня-1", която да се превърне в обединен детски център за извънкласни дейности. Общината ще вложи близо 800 хил. лева собствени средства за реконструкция и модернизация на уличното осветление, за основен ремонт на тротоарните настилки, заизграждане и разширение на детски площадки, както и мултифункционално спортно игрище в двора на Дневния център за хора с увреждания. 
 
Ще се закупят обществени тоалетни, тип "фургон", които да бъдат свързани с мръсната канализация, или ще се ремонтират съществуващите градски нужници, които са в окаяно състояние. Основен ремонт ще бъде извършен и на три неизползваеми общински жилища, които след това ще се отдават под наем. 

Бившата зъботехническа лаборатория в кв. "Химик" трябва да се превърне в кризисен център за настаняване на бездомни хора, като за целта също ще бъде ремонтирана. За нуждите на общинската администрация ще бъде закупена компютърна техника, поне един нов автомобил, стопански инвентар и др. Близо 110 хил. лева са предвидени за изработване на Общ устройствен план на Девня. Ще се заделят и средства за закриване и рекултивация на депото за твърди битови отпадъци. Местният парламент прие и годишната план-сметка за сметосъбирането, извозването на боклука и други екологични дейности.

"С общи усилия през изтичащата година успяхме да въведем Община Девня в нормален ритъм, за което голяма заслуга има и Общинският съвет", отчете кметът Свилен Шитов. Той благодари на "старейшините" за проявената отговорност в работата си и ги покани на чаша шампанско. В началото на сесията малчугани от детска градина "Незабравка" огласиха залата с песни, танци и коледарски наричания, след което сурвакаха местните избраници за здраве и берекет.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: