Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Китайски артисти пристигнаха във Варна въпреки капаните на зимата
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 12.01.2017Коментари (0)1625
©
Гостуването на трупата от Професионален колеж по изкуствата на провинция Съчуан на 15 и 16 януари ще се състои, въпреки неблагоприятните атмосферни условия!

Само във Варна формацията от 35 души ще изпълни танци, песни и акробатични номера по случай китайската Нова година.

Първите танцови спектакли във Варна се организираха във връзка с 65-годишнината на дипломатическите отношения между България и Китай. Варненската публика беше гостоприемна за трупата от провинция ХУНАН. Изпълненията на ансамбъла пресъздаваха спецификите на китайските националности от провинция Хунан, носиите - пъстри, музиката - приповдигната, елементите на многообразните и пъстроцветни танци и песни, необикновените акробатични умения, присъщи на китайските малцинства, се сливаха в една вдъхновяваща цялост.

През 2016 година жителите на град Варна сърдечно посрещнаха и трупата за сценични изкуства от провинция ХЪБЕЙ. Традиционна етническа музика, артистични ловки движения, "смяна на лицата" - самобитно изкуство, съчетаващо танцови, вокални и комични елементи, представяне на декоративно изкуство от майстор-творец, признат от ЮНЕСКО, бяха сред акцентите в програмата.

По повод предстоящата китайска Нова година през 2017 г. Фестивален и конгресен център - Варна и Посолството на Китайската народна република поканиха младежкия арт ансамбъл от провинция СЪЧУАН, който след България ще изнесе спектакли и в Босна и Херцеговина, Албания и Черна гора.

Младежкият арт ансамбъл от Професионалния колеж по изкуствата в Съчуан е гостувал в 40 страни и райони, като САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Швеция, Румъния, Бразилия, Япония, Тайван, Макао и Хонг Koнг. Много интересен е начинът на работа на тази трупа. Тя е нещо като основа за индивидуално обучение в професионалния колеж на изкуствата на Съчуан. Освен това е важна тренировъчна база и база на националното нематериалното културно наследство, както и за обновяване на Съчуанската опера. Показателен факт е, че ансамбълът притежава два големи театъра, един малък театър и няколко зали за репетиции.

Младежкият арт ансамбъл се представя от името на Съчуан и на Китай, като носи на раменете си решаващата мисия на "защита, наследяване, реформиране и обновяване" на Съчуанската опера.

Съчуанската опера включва шън (мъжки роли), дан (женски роли), дзин (мъж с изрисувано лице), мо (мъж на средна възраст) и чоу (клоун). Изпъстрена е с местни диалекти, носии, народна музика и танци, много хумор и най-вече с оптимизъм.

Чрез нея човек може да разбере отношението на съчуанци към живота. Представленията разказват за образи от историята, фолклора и митологията, за любовта.




Още по темата: общо новини по темата: 419
23.10.2017 »
09.10.2017 »
19.04.2017 »
15.03.2017 »
14.03.2017 »
27.02.2017 »
предишна страница [ 1/70 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: