Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Обрат! Трети медал за България от олимпиадата в Лондон
Автор: Екип Varna24.bg 12:28 / 13.01.2017Коментари (2)1099
© БФВТ
България печели трети медал на Олимпиадата в Лондон2012. Почти 5 години след Игрите, МОК даде ясен знак, че страната ни има отличие и във вдигането на тежести. Милка Манева вече е най-малко с бронз, след като преди няколко часа специалната комисия обяви още 8 случая на спортисти, уличени в употреба на допинг, установен след ново тестване на пробите им от Олимпийските игри в Пекин2008 и в Лондон2012.

Сред тях е и турската състезателка по вдигане на тежести Сибел Шимшек, в чиято урина е открито наличието на туринабол и станозолол. Туркинята се класира едно място пред Манева в кат. 63 кг на Олимпиадата в Лондон и сега нейната дисквалификация означава, че Милка вече официално би следвало да влезе в тройката и да бъде отличена с медал.

Това е второ преподреждане на класирането в кат. 63 кг при жените. По време на самото състезание Милка се нареди пета, но преди няколко месеца шампионката Мая Манеза от Казахстан бе лишена от златото след ново тестване на пробата й 4 години по-късно. Така Милка се изкачи тогава на 4-то място. Сега, с дисквалификацията на Шимшек, българката вече със сигурност би трябвало да влезе в тройката и да получи отличие.

То е минимум бронз, но може и да е сребро, тъй като предстоят нови тествания на пробите от Лондон2012. Преди Манева в момента в класирането са Светлана Царукаева(Рус) и Кристин Жира от Канада, но всеки момент се очаква отварянето на новия тест от пробата на рускинята.

МОК сега очаква Международната щанги федерация(IWF) да обяви санкциите, за да се преподреди официално класирането и да се раздадат отличията. Когато това се случи, Милка Манева ще стане първата българска щангистка с медал от олимпийски игри.

В Сидни 2000, когато женските щанги дебютираха, Изабела Рифатова спечели злато, след което титлата ѝ беше отнета заради допинг. Иван Марков, който също бе пети в Лондон, вече е поне четвърти, тъй като в кат. 85 кг при мъжете също тече преподреждане заради нови тествания на стари проби.

При всички случаи, благодарение на щангите България печели трети медал от Олимпиадата в Лондон, след като преди пет години Станка Златева бе със сребро в борбата, а Тервел Пулев с бронз в бокса.


Още по темата: общо новини по темата: 2
11.08.2021
02.08.2012






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.01.2017 г.
Aнонимен
на 13.01.2017 г.
0
 
 
Сега да се бръкнат и за лев да и дадат на Милка!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: