Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Юнкер към Тръмп: Долу ръцете от ЕС!
Автор: Екип Varna24.bg 10:49 / 20.01.2017Коментари (1)977
©
"Долу ръцете от ЕС, ние не призоваваме Охайо да излезе от САЩ", се обърна Жан-Клод Юнкер към Доналд Тръмп. 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова днес избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп да спре да говори за разпадане на ЕС, предаде Reuters, цитирана от БТА. 

В разрез с твърденията на Тръмп, Юнкер изрази увереност, че никоя друга страна членка на съюза не възнамерява да последва примера на Великобритания, която е на път да го напусне. Новият американски президент "също така не бива да насърчава индиректно държавите от ЕС да си тръгнат от блока", призова председателят на Европейската комисия. 

Той подчерта, че европейците "не призовават щата Охайо да излезе от САЩ". Юнкер освен това отбеляза, че все още не е разговарял с Тръмп, противно на неговите твърдения. 

Избраният за президент на САЩ разговаря с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и ни обърка, каза той. Юнкер не пропусна да отправи хаплива забележка по адрес на Тръмп, като посочи, че в международната политика "всичко е в детайлите". 

По-рано председателят на Европейския съвет Доналд Туск похвали Тереза Мей за подкрепата й за европейската интеграция и укори Доналд Тръмп. Доналд Туск похвали британския премиер-консерватор Тереза Мей за това, че подобно на Уинстън Чърчил навремето, сега е подкрепила европейската интеграция. В изявление пред членовете на Европейския парламент Туск каза, че вчерашната реч на Мей за плановете й как Великобритания да напусне ЕС контрастира с думите на бъдещия президент на САЩ Доналд Тръмп, че и други страни ще последват примера на британците.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тръмп е един артист.Не е нужно да говори като политик,защото зад действията му има професионални политици и половината Конгрес. Има си и съветници,но ще се дъни с необмислени приказки. В неговата представа за политиката,тя е като неговата представа за бизнес.Но ако си президент на САЩ е различно от всяка друга страна.Той ако не го осъзнае,ще последва съдбата на Кенеди или с импийчмънт и то неговите си ще го махнат. В Конгреса има лоби и визия и не търпят някой да им се противопоставя ако и да е милиардер. На тях им трябва кукла на конци,не Наполеон с перука!Такъв републиканец беше актьора Рейгън,преди това е бил демократ,както и този шоумен. Аз между него и Жорж Ганчев,като примитивност и реакции не виждам разлика. Хубаво е обаче Европа и по точно ЕС,да му отговори подобаващо.След като много желае Русия за партньор....има 5 страни в ЕС с визи за САЩ(Кипър,Хърватска,Полша,Румъния и България).Ако не ги махнат за нас,ЕС да наложи за ТЯХ. Нека сме равнопоставени в целия съюз ,а не да ни принизяват някои от страните.Пък като е толкова отворен да махне визите за руснаци :)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: