Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Общината ще инвестира в чистота на Варна над 32,7 млн.лв.
Автор: Екип Varna24.bg 12:26 / 24.01.2017Коментари (0)824
© Varna24.bg
Близо 60,5 млн. лв. са заложени във функцията "Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда" на общинския Бюджет 2017. За осветление ще се инвестират 2,15 млн. лв. Изграждането, ремонтът и поддържането на уличната мрежа - 18 млн. лв. 10 млн. лв. ще се вложат за различни инфраструктурни обекти. Озеленяването е над 4 млн. лв. Това реши на свое заседание комисията "Благоустройство и комунални дейности" към Общинския съвет на Варна, съобщава "Черно море".

Разчетите по план-сметката "Чистота" са над 32,7 млн. лв. Това е с над 6 млн. лв. повече от първоначално приетото и съветниците се обединиха около мнението, че очакват по-чиста Варна в края на годината.

Макрорамката за очакваните приходи от данък "Смет" през 2017 г. е 27 млн. лв. Заложен е и преходен остатък от над 5,7 млн.лв. - 2,9 млн лв. от преизпълнение и 2,83,млн.лв. от планирани, но неотчетени разходи за 2016 г.

Разходите за сметосъбиране и сметоизвозване за 2017 г. са над 10,1 млн. лв.

Поддържането на чистотата на териториите за обществено ползване е заложено като сума на 10,25 млн. лв. Разходите за обезвреждане на битовите отпадъци в депо или завод са в размер на 12,3 млн.лв.. Зимната поддръжка на пътищата е 1,2 млн. лв.

През 2016 г. санкциите на сметопочистващите фирми са 616 000 лв, съобщи на свой ред председателят на комисията по финанси и бюджет Станислав Иванов.

Зам.-кметът Христо Иванов коментира, че в края на март м.г. са приключили договорите с фирмите за зимна поддръжка, а след обществена поръчка 5 фирми чистят в 5-те района на града. Миналата година има санкции за неадекватно поведение на снегопочистващите компании, за тази ангажимент е почистване на основни булеварди и вътрешни улици, а пешеходните зони, тротоарите и спирките са от компетенцията на сметопочистващите фирми. Има комисии за отчитане на работата в районите.

Цялата организация на дейността е на районните администрации. Чака се пълна информация за отчетните данни, добави Христо Иванов.

Две фирми изпълняват ангажиментите си за разделно събиране на отпадъците. Има поставени съдове в районите на града. За неспазване на това има изготвени предписания към собственици на търговски обекти.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
Избори за председател на БСП
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: