Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Съдът ще решава относно имотите в Евксиноград
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 06.02.2017Коментари (0)1219
©
Решение на казуса с реституираните имоти в резиденция Евксиноград ще се търси след 17 февруари, съобщи за "Черно море" областният управител Стоян Пасев. За тази дата е насрочено делото в Административния съд, образувано по искане на Министерския съвет, който обжалва влязъл в сила ПУП.

Основанието, което са изтъкнали от МС е липсата на уведомяване по надлежния ред, както за процедурата по издаването, така и за самата заповед, с която са одобрени Подробният устройствен план и Планът за регулация и застрояване на стопанство "Евксиноград" в местността "Старите лозя".

Реституираните имоти в местността Евксиноград са тежък казус за областните управители на Варненска област вече 15 години, коментира областният управител Стоян Пасев. Той е председател на сформираната преди време междуведомствена комисия от експерти и юристи на всички заинтересовани министерства, на НСО, на Областната управа и Община Варна.

"Имаше обжалване от предния министър-председател на самия ПУП", заяви Пасев и уточни, че делото е насрочено за 17 февруари и преминава само през една инстанция, ката решението ще бъде окончателно. "Чакаме развръзката, за да знаем как да продължим по-нататък. Удължили сме срока с три месеца, до края на март. За единия имот, който е 8.5 декара сме взели единодушно решение, че е необходим на резиденция Евксиноград и вариантите са два - остойностяване на парцела и парично обезщетение или замяна с друг равностоен имот.", допълни областният управител.

Другият терен от 36 декара е в охраняемата зона на Евксиноград. Чака се решението на Административния съд. Той трябва да се произнесе дали ПУП-ът е в сила или трябва да се отмени. Едва тогава ще може да се пристъпи към следващите действия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: