Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Труден избор пред варненци - да ги уцели тухла или да ги блъсне кола!
Автор: Пламена Николова 12:45 / 08.02.2017Коментари (7)4835
Пред труден избор са изправени варненци, преминаващи по ул. "Ал. Рачински" във Варна, след като 1/3 от тротоарното пространство бе преградено заради опасност от падащи предмети от рушаща се къща, видя репортер на Varna24.bg.

От двете страни на заграждението стои предупредителната табела "Опасност! Премини на отсрещния тротоар". Точно в този участък на натоварената улица обаче няма пешеходна пътека. Затова минувачите са принудени да слязат на пътното платно, за да заобиколят опасния участък или да пресекат пътя с риск да бъдат блъснати от преминаващ автомобил. Ако решат да пренебрегнат забраната и минат по тротоара, въпреки огражданията, рискуват да бъдат уцелени от падаща тухла или мазилка от рушащата се къща, която десетилетия стои в този си вид в центъра на града. 

Съществува, разбира се, и вариант пешеходците да повървят обратно в едната или другата посока и се върнат на светофара, където да изчакат безопасно преминаването отсреща, за да продължат пътя си.

От Община Варна обясниха за Varna24.bg, че най-опасните стари къщи в центъра на Варна са обезопасени с преградни съоръжения, но очевидно проблемът се нуждае от кардинално решение чрез трайно укрепване и реконструкция на рушащите се обекти, които в по-голямата си част са паметници на архитектурата. 

Въпреки множеството предупреждения от страна на местната управа обаче техните собственици нехаят и не предприемат нищо. Често безценните имоти в центъра на града са обект на съдебни спорове между наследниците и затова те са оставени на произвола, докато съсобствениците им се разберат помежду си.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
и как хората да ремонтират тези 100 и повече годишни сгради,какъв паметник на културата е тази къща която няма и помен от това което е била едно време.Трябва да се намери решение и да се разреши да бъдат ремонтирани (съборени) законно защото иначе така ще си стоят докато паднат от само себе си.....
0
 
 
Ако обаче е свободен и годен за преминаване.
0
 
 
Така, и след всичките такива подобни неуредици и неудобства в града, как очаквате да е каквато и да било европейска столица и/или отново най-добрия град за живеене в България.
Aнонимен
на 08.02.2017 г.
0
 
 
Да се чете: невиждани висоти.
Aнонимен
на 08.02.2017 г.
0
 
 
"и затова те са оставени на произвола, докато съсобствениците им се разберат помежду си" Пълна лъжа! Това се прави, не за да се разберат помежду си, а докато сградата рухне, та да построят на нейно място поредната нова сграда, която обезличава града ни. А собствениците доволно потриват ръце, защото явно корупциятаа е на не виждани висоти, щом няма кой да ги постави на мястото им. А решението е просто-Общината след няколко предупреждения прави качествен ремонт на сградата, а сметката се плаща от собствениците (защото застрашават хората и околната среда).
0
 
 
Във Варна няма тротоари,има "умни добружанци" живеещи на тях
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Парламентарни избори 2023 г.
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: